Almanak, tid og en hverdag, hvor døgnet kun har 24 timer

“.. lad farsen hvile i 1 time.. ” Det er ikke sådan en linie, man ønsker læse i retten, man netop er ved at lave – i ulvetimen, hvor børnene er sultne – og hvor maden skal på bordet.  “Bages i omkring 75-90 minutter”. Nok er almanakken fuld af opskrifter, der finder tilbage til brug af…

Read more

Almanakken og økonomien

Mine første tanker omkring det, at følge Almanakken og lave mad fra den, var at det ville være dyrt. Når jeg lod blikket glide over opskrifterne, er det ting som æbleeddike, rapsolie, garam masala og hakket lammekød. Fremmede ingredienser i mit køkken. Og hvis man bruger 2 spsk æbleeddike til en ret – hvad i…

Read more

Hvad er en normal kost

Hvad gør man, når vægten krænger sjælen ud – og opgiver. Hvad gør man, når “Fedt, Fup og flækesteg” udsendelserne med al ønskelig tydelighed fortalte historien om, at alle e-numre og fedtreducerende varer – oftes har den direkte omvendte virkning af, hvad man ønsker, når man køber dem. Viden, jeg allerede godt var klar over,…

Read more