Jeg læste en lille artikel i MetroExpress idag på vej til arbejde. Noget med at blogs fylder mere i medieverden – og at journalister anser blogs som værende en dårlig kvalitet journalistik.

Men blogs er jo ikke journalistik. Det er menig mands meninger. Menig mands indsigt og forståelse. I virkeligheden er blogs vel et udtryk for, hvor godt, budskaber i de størrer og mere omfavnsrige medier, formidles.. Alt andet lige spejler vi vel bare den verden, vi lever i.

Blogs skal læses med forståelse for, hvem afsenderen er. Jeg læser blogs, jeg uden nogen tøven ville stole fuldt og fast på. Og jeg læser andre blogs, hvor jeg er sikker på, at vedkommende i den anden ende ikke har så meget indsigt. Hvordan jeg sorterer i indlæggene handler mest af alt om at kende de enkelte blogs.

Nogle blogs leverer guldkorn efter guldkorn. Andre giver indimellem stof til eftertanke – men oftere giver de indblik i forfatterens måde at tænke på – og at leve på.

Det ville glæde mig, hvis blogs fik en større indflydelse i det samlede mediebilled – men det kræver at læseren gør sig bevidst, at forfatterne i den anden ende sidder med hver deres udgangspunkt.

Det, jeg mener blogs giver, er muligheden for at se forskelligheden i den måde vi udtrykker os på – og vælger at leve på. En indsigt, jeg ville føle mig fattig forude.

/ Formidling

One Comment

  1. Det minder mig om udtrykket: “Alle har ret” – Vi har alle ret, for vi tager hver især udgangspunkt i vores egen virkelighed. Fx værd at huske, når man diskuterer med kæresten, eller prøver at overbevise sin børn om det man selv finder rigtigt.
    Blot en tanke, der lige måtte med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *