Jeg skal iklæde mig en meget hvid… ok cremefarvet ting om tre uger. Med den farve, jeg har nu skriger det hvide til himlen. Min teint og kjolen står GLIMRENDE til hinanden. Det er næsten svært at se, hvor kjolen slutter og huden begynder.

Derfor gik jeg til cancergrillen idag.

Sidst jeg var der er år og dag siden. "8 minutter 25 kr" stod der på døren ind til solen. "hold da op" tænkte jeg "8 minutter giver da ingenting!" Jeg nærlæste beskederne. Jeg høre til kategorien "bliver sjældent forbrændt" – og kan derfor tåle noget mere end mine rødhåret og fregnede venner. "Hmm… 16 minutter – mindre KAN jeg da ikke tage." tænkte jeg og fodrede den sultne maskine med mine mønter.

Kææææfffft hvor er sådan en cancergrill varm. Da der var gået ti minutter, kunne jeg mærke hvordan sved løb i fine linier ned af mit lår. Jeg havde beholdt trusserne på – for at have en kant at sammenligne med på sigt. Jeg er godt klar over, at første tur i grillen ikke gør nogen sommer – men hvis jeg nu har trusser på hver gang – så vil man vel i længden kunne se forskel.

Da kulden og mørket igen fangede mig, rejste jeg mig op for at få tøj på. Jeg skulle LIGE se i spejlet.. det kunne jo være der var sket noget.

Synet, der mødte mig, var mildest talt ikke hvad jeg havde forventet.

Jeg har fået OVERSKÆG??

Af en eller anden grund virker stykket over mine læber og under min næse utroligt mørkt.. og de normalt meget lyse og små små dun, der ligger der – som de ligger på langt de fleste kvinder, blev nu voldsomt fremhævet af, at der nedenunder nærmest var sort??

Hvis forandringen var så markant … så.. Jeg fandt min trussekant og sammenlignede. Og det må jeg indrømme – det har jeg aldrig prøvet før: Jeg kunne tydeligt se linien fra trussekantet. 16 minutters sol – og man kan se forskel!

Det mørke på min overlæbe har heldigvis fortaget sig lidt i løbet af dagen – men jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre fremover.. Er det en løsning at slukke for ansigtssolen? Men bliver jeg så alligevel solbrændt i ansigtet?

Nu kan jeg mærke effekten – hvordan lyset har udtørret min hud – særligt i ansigtet – og jeg er kommet i tanke om, hvorfor jeg ikke bryder mig særligt meget om det. Jeg er dog fortrøstningsfuld – for de 10 gange, jeg skal have sol inden brylluppet – det overlever jeg nok.

Hvis jeg vel og mærket ikke ender med et helt overskæg!

/ Bryllup - Jan og Pernille

2 Replies

  1. Hej Pernille
    Jeg tror, det er pigmentforandringer i huden, du døjer med. De trives i sol – kunstig som naturlig. Og den eneste kur er: INGEN sol. Hverken kunsting eller naturlig.
    Således fik jeg det fortalt af en hudlæge.
    Mvh Maya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *