Jeg er blevet snydt – og bedraget. Jeg er blevet berøvet og franarret. Primært er det TIDEN, der bliver tyvstjålet fra mig – men mine illusioner og drømme har bedrageren også været i sving med.

Til Jonathans fødselsdag kom Sanne med den bog, jeg havde spurgt, om jeg måtte låne. Da Vinci Mysteriet "Den er fanstastisk" havde hun sagt "Jeg slugte den på fem dage."

Det er lang tid tiden, jeg har været rigtig "væk" i en bog i dagevis – det er normalt ikke en luksus en mor med to børn rigtig har muligheden for, før ungerne er lidt størrer.. Boglæsninger for mig idag er meget små bidder af gangen – og jeg ved aldrig helt, hvornår jeg bliver revet ud af bogens virkelighed -og ud til den virkelighed, hvor Jonathan vil have en kop vand – eller maden er ved at koge over. Derfor er litteraturen også derefter.. lange snørklede og dybt interlektuelle tekster er ikke noget, jeg dyrker iøjeblikket – for inden jeg når at læse sætningen til ende, er jeg blevet afbrudt.

Da Vinci Mysteriet er nu blevet som mine smøger var det for år tilbage: Noget jeg bare MÅ have med mig hele tiden – og som jeg bare MÅ have doser af, hver gang, det lader sig gøre. Da Vinci mysteriet kan doseres i meget små mængder af gangen. Alene det, at der er 103 kapitler, før, at et kapitel hurtigt er læst – og man går ikke glip af noget, selvom der er bleer, der skal skiftes – og skoletasker, der skal tjekkes.

Jeg er kun 1/3 del gennem bogen – heldigvis. Jeg HADER at læse sidste side i en god bog – velvidende, at der ikke er mere – og måske ligefrem ikke kommer mere. Det er som om man har fået åbnet en hel verden – fået malet den i alle de rigtige farver, forelsket sig i båder menneskerne i verden – og i alle scenarierne.. og så med et – ved sidste punktum, falder verden sammen og forsvinder, som sandet i et timeglas.

Min drømme om nogensinde at blive forfatter – at skrive noget begavet – og få andre mennesker til at læse det – forsvinder, for hver side, jeg læser. FOr det første er forfatterens baggrundsviden om alle de symboler og ting, han berører i bogen, eminent. Jeg føler mig blæst bagud.. for selvom jeg føler mig erfaren på livet, så er det tydeligt, at jeg ved så lidt – når jeg læser en bog som denne.

For det andet: Fantasien til at sætte alt dette op. Fantasien, der skal udtænke dette plot – og skal skabe ledetråd efter ledetråd. Tænk at være inde i sådan en hjerne, hvor verden er fuld af sådanne tanker!! Det må være en gave. Det må være meget, meget svært at kede sig.

Jeg elsker en god bog, der får mig til at forsvinde ind i et andet univers. En bog, der giver mig nye forståelser for ting – sætter ting i perspektiv. Jeg elsker at finde ud af, at selvom jeg selv synes jeg har en livlig og farverig fantasi – så er der mennesker, hvis fantasi er så utrolige, at man kun kan misunde det.

Handlingen?? Læs den!! Den er KNALD godt skrevet.

/ Bog

10 Replies

  1. Da vinci mysteriet er vist mere eller mindre bygget op omkring bogen “Holy blood Holy grail” og jeg tror alle teorier og sådan stammer der fra – men selv om Dan Brown ikke selv har fremskaffet alle detaljer og selv fremsat teorierne gør det ikke hans bog dårligere! – Glimrende bog og hvis du vil se den Tema lørdag DR2 sendte, har jeg den på video, venligst optaget af min mor (der forøvrigt for første gang nogen sinde læser en bog efter mig)
    Jeg er glad for du nyder min udlåning :o) – Skulle vi noget mandag? – tid? sted??

  2. Så skulle du have set den temalørdag de havde på dr2 for en uge eller to siden, om hele mysteriet og forfatteren. Man blev skiftevis overbevist om at han er en lallende idiot fuld af løgn, eller et totalt geni der havde gennemskuet alting… men spændende var det 🙂

  3. Åh ja, den er bare SÅÅÅÅÅÅÅ god.. Jeg lånte den og SLUGTE den på 1½ dag… Tror nok også at ungerne følte sig emre end almindeligt forsømte *G* Men bevares de fik da mad, bleer og den slags.
    Jeg savner lidt at der ikke er forstyrrelser og man så bare kan læse en bog uafbrudt en hel dag.
    Knuser

  4. Hej igen..
    Jeg vil forøvrigt give http://itre.cis.upenn.edu/~myl/languagelog/archives/000844.html helt ret. Sproget er ikke godt! Ikke desto mindre er cliffhangerne fra hvert eneste kapital godt lavet og jeg er dybt imponeret over fantasien og den research, manden har begået. Jeg får en masse facts undervejs, som jeg er overrasket over – imponeret over..Jeg glæder mig nu til Engle og Dæmoner – men nu bliver jeg lige færdig med Da Vinci først 🙂
    Mange hilsner
    Pernille

  5. ja..jeg må altså også snart se at få den læst. ALLE snakker om den bog.. og “Engle & dæmoner” skulle vare lige så spændende.

  6. Hej Pernille,
    Når du er så begejstret for Da Vinci Mysteriet er god, så skal du virkelig glæde dig til Engle & Dæmoner. Jeg synes at plottet her er mere jordbunden og realistisk (hvis man kan sige det om Dan Browns bøger…), men bestemt ikke mindre spændende og medrivende.
    God søndag
    Hanne (med Anna, snart to år)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *