Zorbas beach

Jeg har været i Grækenland før – og jeg elsker Græsk.

 

På den ene side er deres kultur og deres gastronomi tilpas anderledes til at det er spændende og levende.

På den anden side er de ikke så kulturelt forskellige fra danskere. For de er godt klar over, at når jeg kommer og lægger mine penge hos dem, så er det for at få valuta for samme penge. Føler jeg mig snydt og bedraget (som jeg ofte har følt mig f.eks. i Tyrkiet) så kommer jeg ikke igen!

Kort sagt: jeg er vild med Grækenland.

Derfor var det heller ikke svært at vælge Kos denne gang. En lille ø med tilpas klima. Rejsende som enlig mor til to børn (for ham der kysser så fantastisk blev nemlig hjemme med sine børn) var økonomien også vigtig. Jeg så på steder – og fandt ud af, at ved at vælge “All inclusive” kunne jeg sikre min ferieøkonomi. Alt ville være betalt hjemmefra. Hvis jeg mistede min pung, ville det være postkort og sourvenir, der ikke blev købt.

Zorbas beach havde dermed det hele: Det lå i Grækenland, det havde all inclusive, det havde tilpas mange stjerne (4) og så var der nogle gevaldige pools. Det var det, der var hovedformålet med turen: At nyde varmen og poolen.

Og vi nød det – ingen tvivl. Jonathan gik rundt den første aften og blev ved med at sige “Jeg har ALDRIG været et sted, der var så SMUKT!!” Hotellet var ganske iorden. Ingen tvivl. Og det, at der stod kold mad til os, da vi kom frem adskillige timer forsinket kl. 23, hjalp også på den positive stemning for stedet. Reelt var der fri bar til kl. 23 – men det var nu slet ikke noget problem overhovedet, at klokken forlængst havde passeret 23, da vi satte os til bords.

Dette er netop det servicebegreb, jeg ved, grækerne har. Det vigtigste er, at gæsten er tilpas.

Vores lejlighed var forholdsvis lille – men sådan var den også bestilt hjemmefra. Hvad skulle vi bruge plads til, når vi reelt ville optage pladsen ved poolen?

Og det vi drømte om, var der. Ingen tvivl. Morgenmaden bestod af det store bord med brød, æg på alverdens måder og ikke mindst pandekager. Jonathan fik pandekager til morgenmad hver eneste morgen hele ugen.

Frokosten var også lækker med mange forskellige retter – og ligeledes med aftensmaden.

IMG 7658

 

Men på et eller andet tidspunkt har hotellet her glemt hvor det ligger! For rent mad-mæssigt kunne vi lige så godt have været i Tyskland en dag, hvor kokken havde bestemt sig for at “lave lidt græsk ved siden af”. 2-3 retter med svinekød var på programmet hver dag – og typisk som pølser eller fede stykker flæsk. Kagerne var flødeskumskager – ganske som man ville forestille sig det i Tyskland.

Vi valgte derfor at tage ud fra hotellet, for at se det omkringliggende landskab. Igen blev vi skuffet. Der var ikke meget “græsk” over øen Kos. Til gengæld var der barer, sourvenirbutikker og turistattraktioner til den store guldmedalje.

 

Ugen gik hurtigt. Der var et godt animationshold, der dagen igennem stod for underholdning af børn som voksne. Og de var gode. Uden tvivl en herlig ferie, mine børn og jeg kan se tilbage på – med et eneste aber dabei: Vi kunne lige så godt have taget Billunds lalandia – eller et hotel i Danmark med en go pool. For forskellen var alene at tjenerne talte engelsk – og ikke dansk.

Næste gang turen går til Grækenland, tager vi tilbage til Kreta – eller en af de andre øer. Men næste gang skal vi opleve noget mere at vi er i et fremmed land med en helt anden kultur. Det var ikke det, Kos bød på.

(Og ja – det sagde I i forvejen!)

 

One thought on “Zorbas beach

  1. Jeg har prøvet både Kos og Kreta med helt samme oplevelse som dig. Kos er fest og farver og turisme en mas, mens Kreta har fornemmelsen af Grækenland, olienolie og imødekommenhed.
    Jeg ville til enhver tid vælge Kreta igen fremfor Kos.
    …Også selvom jeg ikke er enig med dig i, at I ligeså godt kunne have valgt Lalandia 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *