Hold op, hvor er jeg træt af ordet “man” i en diskussion.

Jeg kan acceptere ordet når, der er tale om en forklaring, hvor det er forventeligt, at alle skal gøre en bestemt handling. F.eks. når der er tale om en opskrift:

“Så tager man en gryde”. Ja – for hvis man tager noget andet end en gryde, så er man ikke godt kørende i forhold til handling, der refereres til.

Men når jeg diskuterer med kæresten, bliver jeg idiot af argumenter indeholdende ordet “man”.

“Man kan da ikke spise gulerødder til flæskesteg.” Jeg får røde pletter af sådan et argument. For hvad nu, når jeg siger, at JEG spiser gulerødder til flæskesteg. Er jeg så pludselig udenfor normalen, bare fordi han sagde “man”?

Ordet “man” betyder, at “hovedparten af menneskeligheden”. Når det ord bliver brugt som argument i en diskussion påtager personen, der bruger “man” ordet sig retten for at udtale sig for hele menneskelighedens vegne.

Dermed sidder den person, der har det modsatte argument tilbage som den, der står ganske alene – for når vedkommende jo ikke er en del af “man” – så er det argument vedkommede jo har, det modsatte af den generelle menneskeligheds!!

 

Jeg nægter at acceptere, at det er muligt, at påtage sig milliarder af mennesker holdning, alene ved at bruge det lille bitte ord. Jeg nægter at acceptere ordet “man”, hvis andre i selskabet har andre holdninger en vedkommende, der bruger ordet “man”.

“Man” burde forbydes ved lov i almindelig diskussion.

3 Replies

  1. Det er rigtig TRÆLS, at MAN altid siger det son om : hvis MAN ikke har samme mening/ smag så kan man værs’go holde sig udenfor – eller føle sig forkert i forhold til flertallet. ( Dette er der efter min mening ikke noget forkert i ).
    Det er næsten lige så irriterende som de telefonsælgere der tiltaler een som gamle venner efter få sekunder, dem kan jeg godt finde på at drille lidt, de har jo papiret foran sig med svar hvis kunden siger sådan ………
    Så sig noget andet end det forventede … det er sjovt, men kræver at MAN har tid og lyst til det – det er nok hellerikke noget Man bør gøre. ,em pyt med det.
    God søndag

  2. Jeg synes bare ikke nødvendigvis at jeg har krav på at definerer flertallets holdning – og jeg mener heller ikke min debat”modstander” har det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *