Jeg havde en samtale med en mor, jeg ellers nærer respekt for. Men jeg må indrømme, jeg tabte underkæben. Måske mest fordi det gik op for mig, at denne mor bare er fortaler for den holdning, de fleste deler!

Hvor jeg bor, er der en række parkeringspladser. For det store voldsomme beløb af 15 kr om måneden, kan man få sit  nummerpladenummer op og hænge ved en plads, så man kan sige “Det er min plads”. Grundideen er god nok. Vi bor 12½ skridt fra bymidten – og man har i tidernes morgen ønsket at fortælle helt fremmede biler, at dette var en privat parkering,- til de mennesker, der bor her – og altså ikke en parkeringsplads til hvis man skal ned til slagteren.

Eller det vil sige – det var hvad jeg troede.

Vi betaler de formastelige 15 kr om måneden. For nogle år siden flyttede vi parkeringsplads – i forbindelse med at vi flyttede en opgang. En da kom Jan til at parkere på den forkerte parkeringsplads! Nummeret ved siden af sin egen. Det var et hændeligt uheld. 10 minutter efter, Jan havde parkeret, holdte der en mother-fucker-bil bag ved ham – så han under ingen omstændigheder kunne komme ud. Desuden stod der en mand 10 meter derfra og var så rødglødende af raseri, at han så ud som om han ville springe i luften. At tale til ham endte i nogle uforståelige “gnøf” – så vi valgte hurtigt den løsning, at ringe til politiet. De tog kontakt til “gnøfferen” som bakkede sin bil 3,5 meter – kun lige nok, så vi kunne komme ud – og så holdte han ellers og trykkede på speederen.. Jo vi skulle ikke være i tvivl om, at vi var forbrydere på højde med bankrøveri og in-siderhandel!

Vi valgte at tro, at det var manden den var gal med – at hans temperament bare ikke lige var til sådan noget.. At han havde haft en dårlig dag. For vred var det da næsten ikke til at blive på grund af en parkingsplads! Efter år kom manden da også hen til os spurgte om vi ikke kunne begrave stridsøksen. Og selvfølgelig kunne vi det..

Men så var det, at min mor kom til at holde på den parkeringsplads på den ANDEN side af vores. Hun skulle egentligt bare holde på vores, men hun tog fejl – og holdte een gang til venstre.

Og der blev hun så holdende i 2 dage. For ligesom med den meget vrede mand i mother-fucker-bilen, så var den unge mand, der “ejede” denne parkeringsplads altså også en mand af temperament.. SÅ han holdte bag min mor i to døgn. Dette endte også med at hun måtte ringe til politiet – for manden flyttede ikke sin bil!

Stakkels politi – at skulle tage sig af sådan noget pjat.

Og så kommer vi til den samtale, jeg havde med en mor. Jeg var OVERBEVIST om, at ovenstående var grunden dårlig opdragelse – mænd, der ikke har andet at være sur over… Hvad ved jeg.. At det ikke var almindelig opførelse – for i mine øjne er det meget dårlig opførelsen.

Og så er det denne mor, som jeg ellers nære respekt for, fortæller mig, at hun er smadder sur, fordi der er en, der holder på hendes plads – at hun nu vil parkerer bag ved ham. Jamen HVORFOR får jeg spurgt 10 gange. Hvad skal det hjælpe? Hvorfor ikke bare starte med at sætte en seddel i vinduet.. “Det er vores plads – og vi ser gerne, I finder et andet sted at parkerer” Men en.. Hun ville holde bag ved ham -for han skulle have sig en lærestreg? Jeg prøvede så at spørge hende, om hun virkelig mente, at der var nogen, der fik det, fordi hun parkede bag ved ham – om hun ikke bare opfordrede til at alle blev enormt sure.. Nej.. SÅDAN var det bestemt ikke..

Vi snakkede videre.. Og hun fortsatte med at fortælle, at hun skam havde tale med kommunen dagligt i en periode, fordi hjemmehjælpe (!!) tillod sig at holde på hendes plads. Hun forklarede, at hun jo BETALTE for den plads. Jeg prøve ligesom at spørge: “Jamen – de er der jo kun kort – og hvor skal de ellers holde, hvis de ikke skal tage en privat parkering” Men denne mor mente altså at hjemmehjælpen “da havde godt af at gå lidt længere – det er vel ingen skade til – og jeg betaler jo for pladsen – de kan bare betale” Det var ligefør jeg stak hende en tyver og sagde “Fint – nu må de holder der frit den næste måned”

Men kære menneske: Hvor er forståelsen for vores medmennesker? I mine øjne er netop hjemmehjælpen en udsat gruppe, som jeg MEGET gerne vil hjælpe til at have en lettere hverdag. Jeg ved, de suser rundt – og knokler som besatte – og hvis det stod til mig, så skal netop de da have LOV til at parkerer hvor de vil. De er der jo kun en ½ – 1 time – så er de væk igen?

Personligt har vi sagt til hjemmehjælpen, der kommer her, at hun er VELKOMMEN til at holde op vores plads. Vores plads – som vi betaler 15 kr for om måneden. Vi kan godt overskue det økonomiske tab på 5 øre, hun påfører os, ved at holde der. Vi holder der jo alligevel ikke… hvis den er ledig.

Hvis andre mennesker holder på vores plads, er det sjældent vi gør noget som helst.. Dog – hvis det er “ham til højre” eller “ham til venstre” – dem, der teede sig åndsvagt, der er kommet til at holde på vores plads (hvilket faktisk er sket flere gange) – så går vi op til dem og beder dem om at flytte deres bil med det samme – for DEM vil jeg alligevel ikke støtte.. Men alle andre. Herre gud – det er en parkeringsplads. Den største risiko er, at jeg skal gå 25 meter mere! Vi har jo vores nummer plade på – så langt det meste af tiden, går alt godt-  og vi har en plads i fred.

Tænk hvis vi kunne give lidt mere plads til vores medmennesker!

Gud hvor jeg hader den form for smålighed.

5 Replies

  1. Utroligt så mange der går i for små sko!! Hjemmehjælpen holder der jo max 45 minutter og det er som reglen i den tid, hvor folk er på arbejde! Jeg er målløs!

  2. Utroligt hvad hverdagen byder på af latterligheder! Giv dog plads til hjemmeplejen, de har det hårdt nok i forvejen, – og ikke mindst, giv dog plads til hverdagens små hændelser, – hvad gavner det at ens bil står og glor bag en anden, – bare fordi den anden holder på “ens parkeringsplads”…
    Magen til latterlig opførsel!!
    (Her har de en “port”/låge, som de har meget travlt med at låse, – fordi det er “vores” parkeringspladser, det giver bare meget mere bøvl for alle :O) – i reglen er der masser af plads til at parkere på.

  3. Ha ha ha….imponerende hvad folk gider at gå op i for sølle 15 kr…. ja jeg forstår godt din undren 🙂

  4. Hov Nilleper…jeg glemte jo helt at sige tak, fordi jeg må få lov at følge dig her også…Julie vidregav din nye adresse. Det er en lækker side du har fået lavet, og hvor var det hyggeligt at læse de tidligere inlæg. Glæder mig til mere nyt… :-)Knus Kirsten_t76

  5. Hej du,
    *GG* Jamen det er da utroligt hvad folk gider bruge deres tid på!!! Vi har en tilsvarende beboer(ihvertfald i 10 dage endnu*S*) der mener at hans cykel skal stå lige nøjagtig der hvor den har stået de sidste ti år??! Øhhmmm??
    Jamen jeg har da ingen problemer med at stille min et andet sted. Det går bare ikke her, den skal stå lige nøjagtig der hvor den har stået de sidste dage og skal de næste igen!
    Medmenneskeligheden kommer på en hård prøve nogen gange!
    Knus angela

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *