Jonathan har ikke nogen meget klart defineret ord endnu – omend der dukker mere og mere op.

Adskillige gange Jonathan peget i en retning og sagt noget i stil med “adet?” og idag sagde han “se” mens han pegede. Jeg er ret sikker på, at han har en forståelse for hvad det betyder – men det er tilsyneladende noget man siger, mens man peger.. og gerne vil vide noget.

Hans forståelse for det talte ord bliver størrer og størrer. Ind i imellem bliver jeg overrasket over hans forståelse – fordi han andre gange virker fuldkommen ligeglad.

“Jonathan – gå ind i stuen … ind i stuen” og så vandrer Jonathan glad ind i stuen. “Hvor er mors næse” – så peger Jonathan på mors næse. “Jonathan – hvor er far” så peger Jonathan lykkelig på lysekronen. (Der er vist noget, jeg har glemt at fortælle ham kæresten 🙂 )

Jonathans lyde er først og fremmest:
bukka… ALT er bukka
maaadd
gala gala

Det mest imponerende – og jeg har den på video adskillige gange – er at han kan sige sin søsters 3 stavelsesnavn! Eneste lille ting var bindeledet mellem, at han sagde navnet – og at han ville hende noget. Forleden da han sad på gulvet og leget – kiggede han op på mig og sagde hende navn !! Klokkeklart. I starten var det alene for sjov.. eller for at smage på lydene.. men nu er den vist god nok.. Han siger hendes navn nogen gange, når han ser hende.

/ Min søns skridt i livet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *