For 10 år siden ville jeg forsvare Danmark helt til det yderste af mine negle. Jeg ville stå fast på det faktum, at INTET land, matcher Danmark på nogen måde. Vi har ganske enkelt alle de bedste systemer – og alle de bedste måder at forsikre os og hinanden på.

.. men for 10 år siden var jeg måske heller ikke så gammel?!

Jeg synes ihvertfald, jeg er blevet klogere siden. Jeg er lykkelig for at leve i Danmark – men der ER mange ting, der kunne gøres bedre. Og det er ikke kun mig, der siger det. Hver gang, der laves undersøgelser om levestandarden i Danmark – så ryger vi til bunds i forhold til de lande vi normalt sammenligner os med. Til forskel for nogle år siden .. hvor vi røg til top.

Vores børn drikker, vi begår flest selvmord, vores sundhedssystem fungerer slet ikke optimalt. Skolerne er de dyreste nogensteder – og får man "mindst" ud af dem. De danske børns skolekundskaber i forhold til vores naboer, er dårlige.

Jeg elsker Danmark – og som sådan har jeg ikke lyst til at leve andre steder. Men jeg bliver snot misundelige, når en veninde fortæller mig, at ALLE selv kan bestemme om de vil have epiduralblokade – fordi de bor i et hvilket som helst andet land en Danmark. Jeg bliver misundelige over de manglede ventetider og de bedre kræftresultater. Den langt venligere "kundeservice" i alle de fag, hvor vi "bare" betaler gennem det offentlige. Vi KAN gøre det bedre.

Jeg havnede i en diskussion forleden – hvor en pige forklarede mig, at Danmark ER verdens bedste land på ALLE punkter. AT det nærmest er farligt at bo i andre lande. Og jeg fik det helt underligt, for sådan var jeg også, da jeg var i hendes alder.

Men i de mellemlæggende ti år, har jeg haft behov for "systemet" på godt og ondt. Og igennem mine erfaringer fundet ting, jeg mener fungerer – og andre ting, jeg mener bestemt ikke fungerer.. Og idag mener jeg bestemt at Danmark er et dejligt land – men verdens bedste er vi ikke..

Jeg mener vi har potientale til at blive verdens bedste land – men det kræver, at vi indrømmer, hvor tingene ikke fungerer – og tør tage fat.

/ Mine meninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *