Falck har fået den geniale ide, at inviterer børn på besøg på Falck-stationen to gange om året – hvis de er medlem af Falckklubben – og det har vi kunne se fornuften i – så to gange om året drager vi mod vores lokale Falck station.

Denne gang var det mere for vores store pige, end sidst – for denne gang var temaet "badesikkerhed og førstehjælp" – det er noget nemmere at gå til end "Fyrværkeri og ild" – når man nu er bange for begge dele 🙂

Alle de tre gange, vi nu har været med, har Falck-folkene undervist i aflåst sideleje. Det betyder faktisk at denne gang kunne min datter det, inden det blev vist. Hamrende go ide på den måde at sikre sig, at alle ungerne kan noget så simpelt som et aflåst sideleje – og hver gang vi kommer, er vi overrasket over, at så lille en pige, kan lave aflåst sideleje på så store voksne, som hun kan. Det kræver ingen krafter, hvis man bare gør det rigtigt.

Ligeledes bliver det hver gang repeteret, hvordan man ringer 112.. og hvad man skal HUSKE at sige. Og igen – tredie gang begynder tingene at hænge fast.

Ungerne myldrede rundt i ambulancerne. Adskillige gange kom det blå blink på – og der var ikke den leg, der ikke blev leget derinde. En sød Falck-mand viste al indholdet af ambulancen og forklarede, hvad alle dele var til.

Det er tydeligt, at det lige er noget for rigtige drengerøve. Både fordi der var 3 drenge pr. pige – men også fordi dette var eet af de arrangementer, hvor fædrene havde fået taget sig sammen til at komme med.. Hvilket er rart.

Vi tager det også som præventiv funktion. Jeg håber ikke, at hverken min søn eller datter kommer til at køre i en ambulance for alvor – men HVIS det sker, så kender min datter allerede rigtig mange af falck-redderne både med og uden "Sofus kostume" – og hun har kravlet rundt i ambulancerne så mange gange, at hun slet ikke er i tvivl om, hvad det er for noget. Den værste angst – for selve ambulancen og redderne – er væk – og så kan man koncenterer sig om de skader, barnet måtte have..

Et alle tiders arrangement – ligesom de foregående gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *