Der var en gang jeg havde en lille sød og nuser baby. Det er efterhånden rigtig mange månder siden. Jeg kan tydelig huske, hvordan kæresten og jeg har stået og talt om, at det at skifte ble var da ren og skær en fornøjelse. Det var da hyggeligt. Indholdet af bleen havde den der karakteristiske gule remouladefarve – henimod det grønne – og det lugtede sødligt. Der var ikke rigtigt noget ubehag forbundet med bleerne – for hverken udseendet eller farven mindede om vores egne besøg på potten. Og man opdagede de fyldte bleer nogengang ved tilfælle – andre gange fordi vi skiftede ham på faste tider. Og så er han jo så hyggelig at stå og dikke – min dejlige dreng. Nå ja – men skulle lige vaske fingre – men ellers ?

"Skaaaattttter – jeg tror Jonathan har lavet en gave til dig" .. Og så er det, jeg krydser fingre og håber på det bedste.. og for det meste går det – for han – kæresten – har endnu ikke skiftet så mange af de bleer – han har ikke endnu opdaget, hvad den hjemmegående mor har opdaget for længst: Jonathans bleindhold er ikke længere spor hyggeligt.

Først og fremmest er der ikke længere nogen tvivl. Han STINKER når han har fyldt sin ble. Desforuden bliver han SÅ vred meget, meget hurtigt.. Velsagtens fordi det er modbydeligt at have liggende mellem benene.. Der er slet ingen tvivl om at Jonathans mave indholder andet og mere end modermælk nu. Resultatet er bleer, der skal sendes til Kemisk Værk Køge.

Nu er de hårde… Ikke så hårde, at det er kugler – men sådan modellervokshårdt.. formet efter balder og ble. Og man kan ligesom fornemme en masse "struktur" nede i . Små bitte sandkorn eller det, der minder om – der ligger og ridser min stakkels søn i måsen, efterhånden som indholdet af bleen udvides. Og så er der majsene… og rosinerne.. De ligger fint nede i bleen, som om de aldrig har været gennem systemet. Farven er også skiftet – rød og sådan brunafgtig.. Og nu ligner det pludselig meget mere noget jeg kan kender fra mine egne besøg på tønden. Øv..

Og samtidigt med, at bleerne nu er blevet direkte ulækre, så er drengen blevet mere livlig. Gu gider han da ej ligge og stritte med benene lige i vejret! Han vil da hellere se ud af vinduet – og kravle – og vende sig – og mosle.. Det kræver en vis portion mor og en vis portion håndfasthed, at sørge for at indholdet af bleen BLIVER i bleen – og efterfølgende altsammen kommer i bleposen. Og så er det sidste, der endnu sidder fast på balder og lår så tørt, at det er svært at få af.. Man må gnubbe, for at være sikker på det hele kommer med – og det synes knægten sjovt nok ikke er morsomt..

Så bleskift har ændre sig: De er ikke længere helt så hyggeligt.. Selvom det stadig er dejligt at have ham der på puslebordet med bar mave – og de der dejlige skønne lårbasser… Rigtig babykrop – moms.. Altså når måsen ER vasket 😉

/ Hjemme hos os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *