Kærestegaven fra himlen

Jeg er ikke helt vant til de store gaver. Jeg er vant til at give dem – på kryds og tværs – men min eksmand havde en ganske fast juletration.

Han havde kun een gave, han skulle købe – og det var KUN min. Alle andre sørgede jeg for.

Traditionen bød ham så at komme forsent til risengrød lillejuleaften, fordi han år for år endte desperat og ideforladt i Ikea.. Vel og mærket med tilpas få penge på kontoen til IKKE at kunne købe det, Ikea vel reelt primært handler med.

År for år fortalte han morsomme historier om mænd, der havde desperation i øjnene efterhånden som lyset blev slukket i butikken – og alle blev gennet til udgangen. År for år hørte jeg, hvordan lys, altanborde og andet tilfældigt på vejen blev skovlet ned i kurven.

Og hvert år var jeg så den lykkelige indehaver af netop sådan en gave. Den ultimative gave var alligevel det år, jeg fik et kaminsæt. Der var en lille kost til aske og en fejebakken. “Så behøver du ikke bukke dig, når du fejer” sagde han. Se…. vi bor i LEJLIGHED!! (Nu skal jeg være sød: Min eksmand startede op med at give mig troldekugler – og dem var jeg glade for!)

Derfor var dette års gaveorgie mildest talt underligt.

Min elskede spurgte mig forholdsvist tidligt, hvad jeg ønskede mig – og hvad vores “gavebudget” var. Jeg forklarede, at jeg havde købt for omkring 1000 kr til ham ialt – fra ungerne og fra mig. Og så sagde jeg ellers ikke så meget mere.

Jeg var mildest talt måbende efterhånden som jeg fik pakket gaverne ud. Den første indeholdte en housecoat. På en doven søndag har jeg en hemsk vane med at vade huset rundt indhyldet i et stk. lummervarm dyne. Der mente han alligevel at det ville klæde mig med en housecoat.

Anden gave var meget lille.. og jeg kunne gætte hvad det var.. for min datter havde lige foræret mig den dejligste troldekugle. En kugle hun selv lagde mening i – og dermed knuselskede jeg både kuglen og hende – og ikke mindst hendes tanker.

Mortens gave var nøjagtig lige så stor.

“Sandhed og lidenskab” hedder min troldekugle. Og den passer rigtig godt på hans og mit forhold. Vi er ved at etablere en fælles sandhed – og det foregår ofte – faktisk typisk meget lidenskabeligt. Jeg elskede tanken, allerede inden han nåede at sige titlen til ende. Jeg kunne mærke helt inderst inde, at han virkelig havde overvejet, hvilken kugle, han mente, jeg skulle have.

Resten af min kærestes gaver til mig vil jeg rødmende ikke fremvise på nettet. Jeg fik det lækreste lingeri – der PASSEDE perfekt! Både et helt sæt med trusse og bh – men også en lækker body.

Det er underligt, at være den, der bliver begavet. Underligt, når man ikke er vant til opmærksomheden og tanken. Underligt … men ikke mindst: Vidunderligt.

3 thoughts on “Kærestegaven fra himlen

  1. Tillykke. Det er så skønt at få lige de rigtige gaver, ikke fordi man ikke bare selv kunne have købt dem, men fordi der er blevet tænkt tanker og udvist omsorg.

  2. Det lyder da bare rigtig dejligt. Glædelig jul! 🙂
    Her i huset, har vi i år fravalgt gaverne til hinanden for at købe en ny opvaskemaskine… pludselig føler man sig meget voksen, fornuftig og ikke mindst kedelig! 😐

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *