"Moar – jeg kan ikke sove" sagde hun for 2 timer siden. Sandheden er, at min datter nu snorker på livet løs, mens nissen, julemanden og mange af hans rensdyr har gang i at lægge gaver under træet. Moren kan ikke sove 🙂

Det er min søns aller første jul. Og det er bestemt en vigtig ting – omend det bliver den første jul – siden min datter var 1 måned gammel at julemanden ikke slår et sving forbi vores opgang. Sidste år lånte julemanden nemlig onkels strømper – hvilket datteren lod en bemærkning falde om, da julemanden VAR taget afsted igen – så datterens tro er røget i svinget. Det er vel også det eneste rigtigt – hun er trods alt 8 år efterhånden. Næste år kommer julemanden igen – og næste gang tror jeg helt bestemt at den forudseende mor, sørger for at købe julemandsstrømper, så onklen ikke skal løbe barfodet rundt, bare fordi julemanden skal komme på besøg 🙂

Når jeg så ser på Jonathan, så kommer jeg i tanke om, hvordan datteren var, da hun var så lille. Hun var godt nok kun 1 måned gammel. Der er en verden til forskel mellem en baby på bare 1 måned, og så på en "stor" dreng på hele 7 måneder.. Men alligevel ved jeg godt, hvad det er, Jonathan kommer til at opleve. Han vil elske lysene på juletræet. Det var det samme som hans søster.. Og så vil han bade i al gavepapiret – hvilket hans søster trods alt var for lille til dengang. Slutteligt vil han sole sig i bedstemødrenes totale opmærksomhed.

Og så min datters oplevelse.. den bliver bestemt ikke mindre skøn. Hun har i flere år været det eneste barn – eneste at kaste al sin julefryd og fornøjelse på. Og tro det eller ej – det kan godt blive for meget. Vi har prøvet for mange gaver – vi har prøvet for meget opmærksomhed – og vi har prøvet for meget spænding. Alt sammen fordi hun var eneste barn – barnebarn og eneste niece. Hun glæder sig så meget i år.. for nu er hun ikke alene.. Nu skal hun give noget videre til Jonathan. Vi håber lidt, at Jonathan vil kravle over til pakkerne – og – ganske tilfældigt – pege dem ud, for her i familien er det den yngste, der uddeler gaver. Datteren har så indvilliget i (med slet skjult stolthed) at læse til/fra kortene.. Det glæder jeg mig til at opleve.

Dette bliver en vidunderlig og skøn jul for vores familie – er jeg vis på. Jeg ønsker hermed alle NetDoktors brugere en lige så vidunderlig jul og et rigtig godt nytår.  

/ Hjemme hos os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *