Mine børns alder kan ses på min toiletdør. Og lige nu er det tydeligt, at jeg har en baby.

Min datter er 7½ år gammel – og 7½ år betyder, at man faktisk kan låse toiletdøren – og kun åbne den, hvis der står en lille pige på den anden side og siger at hun altså “virkelige, virkelige skal tisse” .. I mine øjne var det lige niveauet før den fulde friheden.. Nemlig det niveau, hvor barnet er så stort, at man rent faktisk kan få lov at sidde i fred på tønden med låst dør – uden at tænke på nogen som helst andet end sig selv og det man nu er i færd med. (Eller kommer det niveau først, når barnet flytter hjemmefra)

De sidste 1½ måned er vi lige trådt nogle niveauer ned – for ikke at sige, at bunden – for en kort – periode er nået. For Jonathan er jo altså kun 1½ måned.

Hvis jeg skal på toilettet, når han er vågen, må toiletdøren være HELT åbne, så kan jeg se ham – og høre, om der sker ham noget. Sover han, har jeg en babyalarm med på toilettet – eller også står liften lige på den anden side af toilettet.

Om natten, når han har været ked af det, har jeg ligefrem prøvet at have ham “med” på toilettet, for at han ikke skulle blive ked af det, fordi jeg lagde ham fra mig. Rigtig festligt synes jeg altså ikke det er, når man har en lille mand på armen, syngende “Pjerrot sagde til månen” – samtidigt med, at man lige skal tisse en tår.. Det er også så besværligt efterfølgende at trække ud og vaske hænder..

Jeg kender de følgende “toiletdørsniveauer” fra min datters udvikling. Der går endnu 3 år før jeg kan få lov at lukke døren til toilettet – og 2 år endnu før døren kan låses.. (Altså når jeg er alene hjemme med børnene – når manden er der, kan han jo trods alt tage den 🙂 )

Og dertil kommer at alle børn altså har et andet forhold til toiletbesøg, end vi voksne har. Min datters veninder – da de var 3-4 år – gik ganske bramfrit ud på toilettet, hvis de skulle bruge mig – og de forventede som det mest naturlige i verden, at jeg rejste mig, når de kom – for at komme med dem, så jeg kunne løse deres problem. “Mor vil gerne sidde i fred” har en helt anden betydning for et barn.. Det bliver noget i stil med “Mor vil gerne være derude – og helst uden at de andre voksne også er der, men det gør ikke noget, at jeg og mine 4 veninder, går en tur derud for at bade vores Barbiedukker”

Uha, hvor jeg glæder mig til at generobre mit toilet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *