Hold op, hvor man taler bankkrak, ejendomhandelsnedtur, USAs økonomies nedtur.

Jeg har hamrende svært ved at gennemskue nøjagtigt HVOR skrækkeligt, dette er.

For nyhederne er som nyhederne altid har været. Dagens tophistorie er “vanvittig vigtig” . Mindst lige så vigtigt som gårsdagens tophistorie og ihvertfald vigtigere end nyhederne fra sidste år. Men det er jo nyhedernes karakter.. Sådan SKAL det jo være. Hvem gider at se nyhederne, hvis de ikke er HELT så vigtige, som sidste uge?

“Det værste krise på børsen siden 2001” “Den værste krise i 60 år”. “Størst nedtur siden 20’ernes krise”.

Ok venner: Hvor er vi? Hvor skæmte skal vi være? Skal vi til at investerer i gær og dåsemad og gemme det i vores selvbyggede huler i skoven? Skal vi hoppe ud af vinduerne af ren angst (det vil i mit tilfælde bare komme til at være smertefuldt, da jeg ikke bor højt nok oppe til at blive slået ihjel af faldet)

Det ene øjeblik jubler vi herhjemme – for tænk om jeg faktisk får muligheden for at købe et hus. Sådan som de falder nu, så er der da en seriøs mulighed indenfor et år eller to. Næste øjeblik bliver jeg bekymret: Tør jeg låne pengene?

 

/ ..sagde hunden

2 Replies

  1. jeg er lidt skræmt. Har haft mit hus til salg i over et halvt år pga skilsmisse. Og ingen tør købe tiltrods for prisen blir sat ned igen og igen. For mig er det altafgørende at få solgt det skide hus, så længe det ikke er solgt kan jeg kun bo hos mine forældre. Og må dele huset med min exmand. Vi skiftes til at være i huset med børnene. Og jeg hader at være her…
    Vores fælles aktier er styrtdykket..de skulle sammen med overskud af huset have været gået til en god ny start for os begge
    Og det er en pinsel at være videre med sit liv og se nye potientelle kærester, når ens mand stadig står på sidelinien……men det er en anden snak..

  2. Men selv om kontantpriserne er faldet så er det jo ikke blevet lettere at købe hus.
    Dels så er renten steget og priserne dårligt faldet tilsvarende, dels så er det blevet væsentlig sværere at blive godkendt til lån, dvs man får ikke lov til at låne så mange penge som for et par år siden selv med samme eller bedre indkomst.
    Men problemet med krisen kommer også først rigtig til at ramme os alle i løbet af de næste par år. Lige pt er det mest husejere (og aktieejere) som gerne vil sælge som mærker krisen. Men efterhånden som den kommer til at slå igennem med øget arbejdsløshed (firmaer får også sværere ved at låne penge og den lave/negative vækst giver også færrer arbejdspladser) tror jeg egentlig vi alle kommer til at mærke til det.
    Inflationen og prissigningerne kommer nok også til at æde den lønfest alle har snakket om, så alt i alt tror jeg de fleste må spænde livremmen ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *