Skrevet den 26-04-2003 Af nillleper

Da min datter skulle være sammen med kusinen, fik hun lov til at få min mobiltelefon med. De to tøser elsker at sms til hinanden – og eftersom det er sådan min datter har lært at stave, så er det ok for mig.

Efter nogle timer, ringede min datter til mig. "Mor – kan du ikke lige fikse mobiltelefonen – det hele er blevet kinesisk!" Jeg smilede lidt og tænkte, at hun måske havde fået ændret sproget til f.eks. engelsk, svensk, norsk eller fransk .. hvilket ville være til at gennemskue. Når jeg sad med telefonen i hånden, ville jeg nok kunne gennemskue det på en eller anden måde og få sproget tilbage til dansk.

Jeg blev grumme skuffet, da jeg opdagede, at hun havde fået lavet sproget om til :FINSK!! Pludseligt kan jeg se, hvor meget vi bruger det skrevne ord – særligt i mobilen – for det eneste, jeg havde at navigerer efter, var symbolerne inden man går ind i undermenuerne. Derefter var alt sort. Og nu er det ikke hver dag, jeg skrifter sprog fra dansk til finsk, så jeg var faktisk heller ikke klar over, i hvilken hovedmenu, jeg skulle finde sprogændringen. (Og manualer er jo kun for tøsedrengen *s*)

*Suk* Det grinede vi så af. Undervejs fik jeg ændret en masse indstillinger – naturligvis – i et forsøg på at få telefonen til at skrive på dansk.

På en lang køretur var der "noget" der sagde underligt. Da vi var nået frem, mente vi at kunne konkluderer at lyden måtte komme fra min mobiltelefon, der lå i bagagerummet. Nu tænkte jeg så, at jeg ville kunne se, om det var en SMS eller et ubesvaret opkald på displayet.. SMS må vel hedde det samme… Men jeg skulle blive klogere. Der stod ganske rigtigt noget nyt og meget spændende på displayet i min telefon… men hvad, forbliver et mysterie – til stor moro for alle.

Da vi kom ind til familien, vi skulle besøge, gav den store dreng sig i kast med opgaven. Han var snu, var han. Min telefon er en 3510.. Han havde en 3310. Menuerne og punkterne er meget ens på de to telefoner – så han tastede sig frem "ens" på de to telefoner.. og da han havde moslet 10 minutter, kunne min telefon pludselig skrive dansk igen..

Nu kan min telefon dansk. Jeg ved, hvor man kan skrifte sprog henne, hvis det skulle ske igen. Men tilgengæld er der alle de andre ændringer. Lige for et øjeblik siden begyndte en melodi. Først skruede jeg op for lyden til computeren .. og tænkte "Det var da underligt – jeg har da ikke tændt for radioen i computeren" – derefter lagde jeg øret ned til computerkabinettet – for det var der nede omkring, lyden kom fra.. Men sådan en lyd kan jo slet ikke laves af vores computerkabinet. Og så var det jeg kunne hører, at lyden kom fra min jakkelomme, hvorefter jeg kom i tanke om min mobil telefon. Telefonen havde nået at ringe i over 1 minut, før jeg opdagede, at det var det, der skete 🙂

Nu har jeg ændret lydindstilling til SMS samt opkald – men der er ingen tvivl om, at jeg vil få "glæde" af min finske oversatte telefon det næste lange stykke tid 🙂

 

/ Hjemme hos os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *