Det virker, at tage magten over tankerne.

Det er efterhånden rigtig mange år siden, jeg fandt ud af, at det var nødvendigt med et nyt syn på mig selv og på min omverden. Jeg hutlede mig igennem nogle få tekster, som sagde mig en masse – og besluttede mig for, at “tænke posetivt”.

Jeg fandt meget hurtigt ud af, at det virker. Første projekt var, at få et andet syn på min krop. Jeg hadede min krop. Jeg følte min krop modarbejdede mig – og den var bare grim. Jeg begyndte at se nærmere på den. Reelt var det, der var grimt fedtet – og i mit hoved havde jeg fået defineret min “krop” som “mit fedt”. Det var gået ud i et efter mange års intenst tankehad.

Jeg så nærmere på mig selv i spejlet – og opdagede mange interessante ting. Mine øjne er altså ret kønne. De er faktisk ret pæne. Store – og rigtigt formet. Mine øjnbryn, som min daværende mand synes var så fantastiske – var rent faktisk det: Fantastiske. Ryggen har altid været pæn. Ingen store pletter. Ingen bumser. Bare regulær ren ryg. Mine bryster har jeg altid været tilfreds med. Nøjagtigt tilpas store til, at være “nogle ordentlige nødder” og tilpas små til “ikke at fylde det hele”. Og håret.. Det har sådan et helt særligt skær, som jeg er ret stolt af.

Efterhånden fik jeg ændret mig kropsbilled – alene ved at tænke anderledes. I stedent for at tænke på “fedtklumpen” tænkte jeg nu på min krop som en helhed. Min krop havde smukke sider – og sider jeg gerne ville lave om. Men hovedsagen var faktisk, at min krop fungerede. At alle mine lemmer virker efter hensigten. Min krop giver mig frihed til at foretage mig, nøjagtigt hvad jeg måtte ønske mig.

Jeg kunne mærke hvordan de posetive tanker hjalp. Først og fremmest reducerede jeg mit “fedtproblem”. Det fyldte slet ikke så meget i min bevidsthed. Faktisk var fedtet måske kun 5% af den ellers fantastiske krop, jeg var i besiddelse af.

Se – at ændre 5% af sig selv er ikke svært.. Slet ikke i forhold til at skulle ændre ALT ved sig selv.. Og pludselig virkede planerne om at tabe sig. Pludselig forsvandt det forhadte fedt.

Men det var bare eet sted, jeg ændrede mine tanker. Jeg har ændret mine tanker i alle henseender. Jeg gør alt hvad jeg kan for at finde det lyse i alt, hvad jeg møder på min vej og være den, der bestemmer over mig indeni – ikke lade uhensigtmæssige tanker som “Nøøøjj.. hvor er jeg dum”.. overtage. Men erstatte dem med. “Ups -det var ikke smart.. det er godt, jeg ved bedre til næste gang. Godt jeg fik en erfaring, jeg kan bygge på.”

Næsten alt kan anskues fra en posetiv vinkel – og ved at anskue den fra den pænere vinkel, kan man spise kameler, uden at få uld i munden. Livet er så mange gange nemmere – og overskuddet så mange gange størrer – når man vælger en posetiv indgangsvinkel.

Jeg opdagede at der er mange ord, der har en dårlig effekt. F.eks. ordet “nok”. “Elsker jeg dig nok”, “Respektere jeg dig nok”. Du skal sørme ikke “elske mig nok”. Du skal ELSKE mig – med hud og hår. Med næb og klør. Du skal respektere mig.. Det er fuldkommen som med en graviditet. “Jeg er gravid nok”.. Nej – enten er du gravid, eller også er du ikke. Ordet “nok” har en tendens til at give den oprindelige mening af sætningen “et nøk ned”. At elske een nok – er jo ikke det samme som at elske en. Alt elske een nok er jo bare at elske een “lige til øllet”. Mens at elske en.. Se – det er en intens følelse, der fylder i een.

Ordet “ikke” har en dårlig funktionalitet, hvis man bruger det i sine tanker. Forsøget er simpelt. Prøv at gøre følgende. Luk dine øjne og tænk IKKE på en lyserød elefant. Det første der popper op på nethinden er en lyserød elefant -for først når den er defineret i tankerne, kan man sige “det var den, jeg ville sige nej til”. “Jeg vil ikke tage på”. Gæt hvad sindet høre den sætning som!! “Jeg vil ikke fyres”, “Jeg vil ikke miste min kærlighed”. Jamen sindet ser først det, der stå efter “ikke” – og så går det galt.. fordi sindet modtager den omvendte besked. Næ nej: Jeg tænker: “Jeg bliver slank”, “Jeg beholder mit job – og bliver endnu bedre til det” og “Jeg nyder den kærlighed, der er mig forundt.. og jeg får mere og mere af den”. SÅ virker det.

“Jamen mor, jeg KAN ikke.. Jeg bestemmer jo ikke selv, hvad jeg tænker” forklarede min datter mig, da jeg i mild grad forsøgte at give hende nogle teknikker til at få det bedre med sig selv. “Tankerne fiser jo bare rundt!” “Prøv at overdøve dem. Når du har råbt længe nok i hovedet, så hører du, hvad du ØNSKER at tænke. Hvis tankerne siger “Jeg er dum” – må du overdøve tanken ved at sige fra “Jeg er dejlig, jeg er smuk, jeg er rar, jeg er et godt menneske. Så har DU magten over dine tanker. Du skal bare blive ved med at tænke, det du gerne vil tænke.” Og hun har mærket et forskel. Så meget, at hun også ønsker at give sine erfaringer videre til sine veninder.

Er cyklen stjålet? Jamen – det var vel også på tiden at få den skiftet? Hvor ER jeg heldig, jeg har forsikring. Ryger jobbet? Jamen – var det ikke på tide at komme videre i tilværelsen. Der er så meget andet, der ligger og lokker derude.. UD og se om vingerne bærer. Er toget forsinket? Jamen – tænk – så vinder jeg 5 minutter for mig selv, hvor jeg kan stå og tænke mig om – filosofere lidt og måske smile for mig selv.

“Jeg elsker dit smil – det var vist det, jeg faldt for” forklarer kæresten mig igen og igen.. Og hver gang han siger det, bliver smilet breder. “Jeg elsker dit smil”. Jeg kan mærke indeni, at min smil er ægte – for jeg er glad for den tilværelse, jeg har bygget op – og ikke mindst for den virkelighed, jeg selv har defineret i så høj grad, fordi jeg VIL bruge energi på livets lyse sider. Jeg er stolt af at være byggemester i eget liv. Intet had, ingen vrede, ingen negative følelser har magt over mig.

Jeg ville ønske, jeg kunne forklare forskellen for hele verden. Jeg ville ønske, jeg kunne vise alle, nøjagtigt hvordan man gør. Men har måtte erkende, at folk er forskellige steder i deres liv. Der er mennesker, der ikke ønsker kontrol over egne tanker. Der er mennesker, der har det bedst ved at gå rundt og være vrede, sårede eller sure hele deres liv. Det er livet for kort til – for mig. Naturligvis kan man blive sur – men man kan også blive god igen – hvis man bare tænker sig om.

Indtil videre har jeg givet lidt af filosofien videre til min datter. Og jeg ønsker at udbygge den i forhold til mig selv, for forventer man posetive ting, så har de det med at dukke op! Nøjagtigt som hvis man forventer, at der skal ske noget forfærdeligt, så skal den nok også komme. Det giver en enormt følelse af magt over eget liv.

Dengang troede jeg, at jeg brugte “NLP” teknikker. Reelt er de selvopfundne – og indimellem har jeg læst et stykke selvudviklingstekst, som har fanget mig. Men det er svært at finde tekster, som har netop det budskab: “Tanken er første vej mod handling – og DU bestemmer over tanken”. Jeg er lige stødt på bøger om Abrahams lære. Jeg har endnu til gode at læse dem – men det lyder som om filosofien er henimod det, jeg lever efter. At det er tanken, der indleder alt. At tanken som udgangspunkt også er det, der bestemmer udkommet af de handlinger, man foretager sig.

Hvis andre har erfaringer med ovenstående, hører jeg meget gerne fra jer. Jeg vil utrolig gerne lære mere om fænomentet. Jeg har allerede fået så meget ud af det – og jeg ved, at lære jeg mere, vil jeg få et endnu mere rigt liv på alle de kanter sådan et liv kan være rigt.

 

3 Replies

  1. Godt Gået Nilleper!
    Jeg har selv gennemgået en tilsvarende proces gennem trial and error med tankerne, og det var først, da jeg blev uddannet NLP Coach at jeg forstod, hvad det var jeg havde lavet.
    Tingene falder på plads på sådan en lækker måde, når tankerne alle peger i retning at det konstruktive.
    Nu er det sat i system på en fed måde, og jeg hjælper dagligt folk til at styrke deres positive og konstruktive tænkning.
    Tak for indlægget!
    /Anders.

  2. Jeg er dybt imponeret over det her indlæg – og især afsnittet om brugen af ordet ‘ikke’ gjorde stort indtryk! Skønt at få kørt hjernen i så spændende omdrejninger.
    Hvad angår det overordnede emne – at vi selv vælger vores tilgang til tilværelsen – så er der mange, der godt kunne bruge at læse det her…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *