“Mon din datter ville være interesseret i at spille et messinginstrument?” blev jeg spurgt om i garden for lidt tid siden. “Nej da – slet ikke. Hun træner jo både tambourmajor – og desuden har hun sin fløjte” argumenterede jeg . “Men spørg hende. Det kan være, jeg bliver overrasket”

Igår var hun afsted til fløjtesamspil – og hjem kom hun med denne flotte trækbasun. “DEN glæder jeg mig til at lære at spille på” forklarede hun. “Se, jeg kan lidt” sagde hun ivrigt og samlede basunen – og begyndte forsigtigt at trutte – i respekt for den lillebror, der lå en dør derfra og sov. Der var glæde i øjnene på hende -ingen tvivl om, at udleveringen af basunen havde en effekt på min datter: Hun var kommet endnu et skridt videre i sit Gardenliv.

“Vi – min veninde og jeg – træner hele sommeren – og så efter sommerferien får vi eneundervisning” forklarede hun glædestrålende. Og jeg kunne smilende konstaterer, at Garden igen havde formået at få min datters interessse tilbage. At Garden endnu engang havde vist, at de faktisk har en ret god fornemmelse af, hvornår børnene har brug for at komme videre rent musikalsk.

Og så er jeg lidt imponeret – for det er min datter selv, der har valgt trækbasunen. Hun kunne have valgt en trompet.. eller et andet lille messinginstrument. Men hun valgte en trækbasun, som hun kun lige kan trække ud i fuld længde. I mine øjne er det et lidt modigt instrument – for noderne ligger ikke lige så fast som på andre messinginstrumenter – og det er ikke lige så gængs. “Jeg spiller klaver” kan jeg høre mange børn tale om. “Jeg spiller trækbasun” – den har jeg alligevel ikke hørt SÅ mange gange endnu.

/ Garden, Min datters udvikling

8 Replies

  1. Ha Ha, hun forstår da at vælge. Synes nu heller ikke det er så tit jeg møder nogen der siger “jeg spiller basun”, men nu er min sølvbryllupsmusik da sikret :oD.
    Knuser

  2. Og man kan drive det vidt når man spiller trækbasun. Min fætter kom på konservatoriet og spiller i dag i Sønderjyske symfoniorkester (eller hvad det nu hedder). Så han lever skam af det :)))
    Så forresten garden da de var på Farum Bytorv da der skulle krones prinser og prinsesser. Dicte syntes de larmede :)))

  3. Harpe blev pludselig ret hipt kan jeg huske – så var jeg ikke alene om det længere – men det er nu dejligt med et instrument som ikke hvem som helst spiller på – held og lykke med det!

  4. Jeg tror bare sådan en harpe er så besværlig at slæbe rundt på, når de er ude og gå.
    Jeg kan nu sagtens se dig spille harpe – sådan for mit indre blik 🙂

  5. Ihh.. der ar min datter desværre ikke med. Der er VIRKELIG mandefald den dag – desværre. Noget med, at der kun var to fløjter – mod normalt 5.
    ØV.. Men jo – de larmer – MEGET

  6. Velkommen i klubben til datteren. Jeg spiller selv trombone og startede min egen basunkarriere i Helsingør Pigegarde….. Når jeg fortæller at jeg har spillet trombone i 22 år og stadig elsker det, så får det folk til at måbe: “spiller du basun?” og det er jo altid herligt sådan at kunne forundre andre.
    Bitten, En netsurfer på tur 🙂

  7. Ha ha nu meget eget rim!! – hun er heldig din datter- og ja harpen er faktisk ikke særlig handy – selv en mindre irsk udgave vejer og fylder en del:o)

  8. Lunger, som kan
    producere en halv monsun.
    er vist kravet for
    at spille trækbasun.
    Jeg vil tro, at med det nye instrument kommer din datter til at indtage en stærk position i orkestret. For konsekvenserne af at rage uklar med en piccolofløjtenist er til at overskue, men en trækbasunist……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *