Når selv dato-spader får en chance

Afleveringsfristen for nedennævnte materialer er den 07.02.08.
Hvis materialerne ikke afleveres inden fristen, skal der betales gebyr.

Du kan forny materialerne på bibliotekets hjemmeside

Det er jo fantastisk! Sikke en e-mail at modtage! Tænk – nu har jeg to dage til at tage mig sammen til at huske den ene bog, og få den afleveret.

Mit forhold til biblioteker har ofte været lidt on/off. Ideen elsker jeg – ingen tvivl om det. Skønt at kunne gå ind og vælte sig i alle de bøger, man måtte kunne have lyst til at læse. Og der er jo bøger nok til en LIVSTID – og lidt længere.

Men principperne om bøder, hader jeg. Jeg forstår dem bestemt godt. De er rimelige nok – men hvor HAR jeg dog mange gange endt med at betale for en bog af ren og skær forglemmelse. Og når først første bøde kom, var det ligesom om bøde nummer 2 og nummer 3 ligesom bare kom flyvende med 180 km i timen. Dermed må jeg – med rødmende kinder – indrømme, jeg indimellem har betalt mere for en læst biblioteksbog, end jeg ville have gjort, hvis jeg havde købt og betalt den hos boghandleren. Se – det er grunden til, at jeg indimellem har lange pauser på biblioteket. Det – og så de røde kinder, når man står der og flagre med en bog, man skulle have afleveret for 2 måneder siden.

Jeg har mere end een gang været hende, der i ly af natten gik ned og forsigtigt lempede en bog, der var mere end 2 måneder for gammel, ind af deres bogsprække. Så var der i det mindste ikke ydmygelsen i at skulle stå der med den ved skranken. Tilbage var der så kun bøden.

Men nu kommer biblioteket sørme selv – inden bøde nummer et – og siger “Hvad så moster fis – bliver det til noget med den bog der?? Hva??”

Skønt – for sådan nogle datospader som mig, for før i tiden kom første brev først, når vi var nået til bøde nummer 2-3-4 stykker – og der var mine kinder allerede blussende røde af skam. Det er de ikke idag.. For jeg skal liiiige forbi biblioteket.

5 thoughts on “Når selv dato-spader får en chance

  1. Det er vel datospader som dig der er skyld i at bibliotekerne har råd til spændende attangementer og nye bøger:o) så så slemt er det vel ikke!!

  2. Manden min ELSKER at underholde med, hvor pinligt det er at aflevere “Sy dit eget Barbie-tøj” og “Kvinde kend din krop” 2 måneder for sent, mens bibliotikaren stirrer ondt på ham over sine fedtede brilleglas.
    (Jeg har nemlig også ret svært ved at få aflevere bib.bøger, så manden tilbyder tit at gøre det – eller det vil sige “tilbød” at gøre det. Efter ovennævnte episode nægter han kategorisk at aflevere andre end sine egne bøger!)

  3. Manden min ELSKER at underholde med, hvor pinligt det er at aflevere “Sy dit eget Barbie-tøj” og “Kvinde kend din krop” 2 måneder for sent, mens bibliotikaren stirrer ondt på ham over sine fedtede brilleglas.
    (Jeg har nemlig også ret svært ved at få aflevere bib.bøger, så manden tilbyder tit at gøre det – eller det vil sige “tilbød” at gøre det. Efter ovennævnte episode nægter han kategorisk at aflevere andre end sine egne bøger!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *