Det er lørdag – og sammen sidder Jonathan og jeg og leger på gulvet. Jeg samler nogen af de millioner af lego-ting, drengen efterhånden har fået tilsnusket sig – mens han leger med de ting, der allerede er bygget.

Vi taler ikke så meget sammen. Hygger bare. Indimellem hopper han op på min ryg – og skal lige kæle lidt.. Eller have en bestemt legobrik, fordi toget lige skal have en etage mere på. Vi hygger bare – sådan helt tæt.

Og midt i rummet står DAB radioen, der kører på DR’s Oline. Radio for dig – hele dagen. Indtil videre hørt historier om både Snøvsen og Snuden – og fået en masse fortællinger om både det, at være venner, at være uvenner, kysselege og slogskampe. Dertil krydderet med alle sangene, vi kender. Lige nu er det “En lille frø i mosen sad”.

Og Jonathan sidder lige så stille og hygger. Pludselig kommer han i tanke om, at han kan den sang, der kører i radioen – og at han da lige vil synge med.. Eller også vil han lige fortælle mig om HANS aller bedste ven.. Eller om, at der er en dreng, der nogengang slår i børnehaven. Så får vi sådan så samtaler undervejs – hvor vi lige får vendt emner i hans verden – med udgangspunkt, hvad der rører sig i hans verden.

Det ærger mig helt, at jeg ikke har brugt Oline noget mere, når vi sidder og hygger sådan en weekend. For det giver inspiration til alverdens små ting – rent sprogligt – også selvom meget af det bare forsvinder som hyggelig baggrundslyde.

/ Min søns skridt i livet

4 Replies

  1. Det kunne være vi skulle prøve at høre hvad den har at byde på. Vi har prøvet tidligere – men da var Dicte simpelthen for lille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *