Der er een ting, der betyder “jul” for Jonathan mere end noget andet.. nope – ikke gaverne.. Niksen, heller ikke æbleskiverne, de røde kinder eller nisserne.

Jul – det er det, når farvehandleren har sat sit nissetog op. Ikke noget fantastisk fancy plastikjulepynt. Næ nej – et godt gammeldags legetøjstog, der såment ikke gør noget som helst andet end at kører igennem polyfilabjerget – og forbi det kunstige juletræ i den anden ende. Bare rundt og rundt.

Jonathan bevidste det til fulde forleden. Vi var hos bageren lørdag morgen – han og jeg. Og inden havde vi lige set toget hos farvehandleren. Jonathan har set det kører ind i tunellen og ud igen. Og han har talt nisserne i vognene – og snakket om vognen, der holder på skiftesporet.

Vi var kun lige nået ind i bageren, da Jonathan råbte af sine lungers kraft: “MOAR DET ER JUL!!!” Der stod en mand bag mig. Han smilede af min søn.. “Hvorfor er det jul, Jonathan. Er det nisserne på honningkagerne?” “NAAAAJJJ moar!!” “Hvad er det så?” “Se mor – der er BLOMSTER på kagen … og så er TOGET kommet.. SÅ er det JUL!!” Manden bag os måtte vende sig om – og det var tydeligt, at min lille novemberjulegris, havde fået den fremmed mand til at klukke af grin.

Rart at vide: Julen … det er når bageren dekorerer sine kager med blomster – og farvehandleren har sit tog..

GLÆDELIG JUL!

/ Jul, Min søns anekdoter

2 Replies

  1. Mine drenge har trofast kigget efter TOGET i et helt år ! De kan selv uden voksen indblanding finde farvehandleren, og mange gange skuffet spurgt efter toget, når vinduet “kun” har været fyldt af malerbøtter !
    Vi var også på Bymidten i lørdags og foran ruden stod de så i 40 min !!!! Niels og jeg skiftes til at handle/ være ved børnene – ja det var en hyggelig shoppetur 😉 Dog kiggede de efter kontakten hvor man sidste år skulle starte toget. I år kører det vist bare der ud af….mon det så holder stille uden for åbningstid ???
    Kh Katja

  2. Sidste år var første (og sidste) år med knappen udenfor. Jeg tror det var et forsøg.
    Det jeg finder aller bedst, er det med, at toget ikke er “af den moderne slags” – faktisk bære udstillingen præg af næsten at være håbløs gammeldags. Der er ikke sket meget siden min barndom.. Alligevel – og måske netop derfor – er toget ganske fantastisk, når man er 2-3-4 år 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *