Meget nøgne kvinder i rundkredse – med meget lange ammebryster. Det var vist min første tanke, da min mor i hinde tid præsenterede mig for begrebet “ø-lejr”. Det er efterhånden 8 år siden – og jeg er da blevet klogere siden. Faktisk så klog, at jeg i år turde tage med.

Selvom jeg var klogere, var jeg midste talt skeptisk på forhånd. For hvordan er det at bo sammen med 16 andre mennesker i et telt? Hvordan finder man ro? Og tjansner? Hvordan vasker man op efter 100 mennesker? Uden strøm? Og for mig vigtigst af alt: Hvordan får man sig selv til at gå på toilettet, når toilettet reelt ender i et stort hul under een?  Men alt det skulle jeg få svar på.

Allerede før færgen mødte min datter sin hjerteveninde. Og det var der nu ingen tvivl om, at de var. De har mødtes på ø-lejr hver år nu i 5 år. Og de er uadskillige. De snakkede fanden et øre af, længe før vi ankom til Samsø. Og jeg kunne smilende konstaterer, at min datter nok alligevel ikke fik så meget tid til mig, som hun ellers havde planlagt.

Jeg tror først og fremmest, at jeg havde forestillet mig, at øen Samsø var mindre. At det ville være hurtigere at komme frem til ø-lejren. Ikke desto mindre tog det en lille halv time at transporterer os pr. bil fra Kolby Kås til Nordby.

“Mor, mor: Det er det vigtigste på øen” forklarede min datter mig, da vi kørte forbi “Underground” butikken.. Nordbys meget velbesøgte isbutik. Herefter kørte vi ud af byen – for at ende 6 km nord for lars tyndskids marker. Der var en lille skilt ved vejen, som min mor hurtigt kunne konkluderer “var meget tydeligere og bedre end før”. Jeg derimod mente nu alligevel, at skilte var lidt lille og sølle.. Skulle jeg selv havde kørt til lejren, uden ekspertviden fra to trofaste ø-lejr-deltagere, kan jeg ikke garanterer, at jeg havde fundet det i første hug.

PICT0844

Og allerede der vidste jeg, at mine forventninger slet ikke stod mål med virkeligheden. Der er ikke noget grænseoverskridende eller vanvittigt ved en ø-lejr. Det er bare alle tiders form for ferie.

 

/ Ferie, Ø-lejr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *