Min datter har været med sin mormor på ølejr i årevis. Mormor begyndte at holde sommerferie med vores datter, da vores datter var 2,5 år gammel. Det er 9. år iår at de skal afsted.

For mange mange somre siden, blev min mor præsenteret for begrebet “ø-lejr”. En teltplads et dejligt sted i Danmark med fællesskab, et overordnet tema og tonsvis af andre familier – med børn. Når man er mormor og gerne vil sit barnebarn det bedste, er det alle tideres form for ferie – for barnebarnet får både mulighed for at lege med ligesindet – og tage på ture bare med mormor.. Så ø-lejrbegrebet blev hurtigt deres valg af sommerferiefornøjelse.

Sidste år havde de så Jonathan med. Det var vildt hyggeligt. Jonathan stor nød friheden og båden til Samsø – og min datter fik hilst på alle de venner, hun plejede at være afsted med.

Men i år er der en ændring i planen. Gardens sommertur kommer i vejen for deres normale “uge 28” – og dermed er de blevet nødt til at flytte deres sommerferie til uge 30.

“Kommer du ikke med, mor” var det store spørgsmål så i år. Jeg spekulerede lidt. Jeg har rent faktisk ferie på det tidspunkt – og manden har ikke tid til at være hjemme – så det ville jeg hjertens gerne.

Igår fortalte min dejlige datter mig så om alt det, jeg skal over og opleve. Hun glæder sig som besat til at vise mig, hvor man kan få is, hvordan man bruger køkkenteltet, hvordan man vasker hænderne og hvor de bedste badesteder er. (Måske vi ligefrem finder den sko, Jonathan gravede ned i sandet sidste år)

Så nu er det mig, der er nybegynderen. Min datter, Jonathan og far og mor var afsted sidste år på telttur – hvilket var hemsk hyggeligt – så mon ikke det lover godt for denne tur? Jeg glæder mig til en uge i frihed. En uge under åben himmel – bare mig, ungerne og mormor.

PICT0850

/ Ferie, Ø-lejr

4 Replies

  1. Hold da fest det lyder godt, var slet ikke klar over at den der ø-lejr kultur stadig levede:)
    Tror i særdeleshed det er en kæmpe oplevelse for børn og har de det dejligt så bliver ferien jo en ren succes for de voksne os.
    God tur når tid kommer:)

  2. Og jeg der syntes det er enormt grænseoverskridende at vi i år skal på campingplads (i hytte vel og mærke)
    Selv om jeg var spejder som barn så kan jeg slet ikke med primitiviteten mere (selv om jeg godt ved at ungerne elsker sådan noget)

  3. Jeg HAR forhørt mig om toilet forholdene – der skulle være “fantastiske” i forhold til andre ø-lejre. Det var faktisk mit største forbehold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *