Søren Pind dukkede op for mit åsyn, som noget af det første, efter jeg havde forladt drømmeland i morges.

Han sad der i studiet og fortalte om, at han mente, at samfundet er blevet for domineret af kvinders syn på tilværelsen. Min første tanke var: “Ja – det synes du vel.. Du blev jo væltet af een”, men efterhånden som jeg hørte, hvad manden sagde, måtte jeg faktisk give ham ret. (Uf.. jeg kan mærke krilleren ned af ryggen lige nu.. Han er jo VENSTREmand!)

“De bløde værdier”, “Processen frem for målet”. Alt sammen noget jeg hører igen og igen. En sageliggørelse af kvindens måde at gøre tingene på – og en manglende accept af “lige på og hårdt” metoden, som mænd oftere bruger.

Venner: Man KAN tale ting ihjel! En rundkredssamtale er ikke nødvendigvis den smarteste måde, at håndterer noget på! Det er ikke alle følelser, der SKAL gennemtales og bearbejdes i grupper. Nogen følelser skal bare mærkes og konstateres!

Kvinder siger vitterligt eet og mener noget andet. “Jeg er ikke sådan een, der er vild med blomster” .. får kæresten at vide – hvorefter han holder sig LANGT fra blomsterkøb. Hvorefter kvinden kan beklage sig til veninderne.. “Han køber bare ALDRIG blomster til mig.” Nej – det gør han ikke, for du har selv sagt, du ikke ville have dem. Du mente godt nok det modsatte – og mente, at du med en falsk beskedenhed og en underforstået tone om, at “hvis jeg ikke beder om det, betyder meget meget mere”. Men guess what. Han hørte kun “Jeg er ikke sådan een, der er vild med blomster!”

Det, med at sige eet og gøre noget andet, er giftigt. Det er på en eller anden måde udtryk for manglende selvværd – for han skal ligesom “gøre os hel” ved at gøre de ting, vi forventer, men ALDRIG ville sige højt.. for så havde vi jo BEDT om det – og så tæller det ikke rigtigt.

Der ER en forherligelse af kvinders måde at tænke på. At vi skal passe på hinanden, være søde ved hinanden. I processen med at være søde ved B, sker det ikke sjældent, at vi så får trådt A over tæerne. Og A er tit os selv. Så ment kærlighed, omsorg og forståelse overfor andre er vigtigt, ender det tit med at gå ud over os selv – i misforstået hensynstageri.

Tænk – jeg må i en vis grad give Søren Pind ret. Jeg troede aldrig jeg ville nå dertil.

/ Mine meninger

4 Replies

  1. Listen over ting jeg ALDRIG troede jeg skulle høre fra Pernille:
    1) Man kan tale ting ihjel
    2) Nu har jeg tænkt nok over det, jeg rykker videre til noget andet og slipper denne tanke inden jeg kommer for langt ud
    3) Jeg sympatiserer med en venstre mand
    4) Det må jeg lige tænke over inden jeg udtaler mig
    :o) (o: :o) (o: :o)

  2. Er mænds måde så altid den rigtige måde?
    Det er derfor, der er to køn. Så kan vi lære af hinanden – og finde den gyldne middelvej…?

  3. Bestemt ikke.. Mænds måde at gøre tingene på, har sin berettigelse i sin tid. Der er bestemt tider, hvor jeg foretrækker “den kvindelige indgangsvinkel”.
    Den gyldne middelvej – det er den jeg søger – og jeg tror også det var den, Søren Pind, godt kunne tænkte sig indført

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *