Der kører en reklame i radioen i øjeblikket. Den modsiger totalt, hvad Kræftens Bekæmpelse netop har kæmpet sådan for at få lovgivet omkring: Unge og Solarium.

Kræftens bekæmpelse fortæller, at hudkræft hos unge mennesker er en sygdom i stærk stigning. At der bør lovgives på området – at unge under 18 skal forbydes adgang til solarium af sundhedsmæssige årsager.

Reklamen fortæller os nu, at unge mennesker mangler D-vitamin. At de kan få den manglende vitamin to steder: I solarium og under solen.

Tænk – reklamen virker som en rød klud for mig! Det er sikkert lobbyarbejde for at undgå lovgivning på området.. Og det er helt sikkert også rigtigt at unge mennesker mangler D-vitamin. Men det er godt nok skræmmende, at man så anbefaler dem at bruge det solarium, som Kræftens Bekæmpelse fortæller forudsager øget sandsynlighed for kræft.

Konklusionen må være: Unge, der mangler D-vitamin: Smør dig i solcreme – og kom ud i solen!

/ Mine meninger

8 Replies

  1. Jeg har også undret mig over den reklame…
    Man kan iøvrigt tage et D-vitamin supplement – ganske som det man giver til spædbørn.

  2. Jeg bliver så gal når jeg hører den reklame – især når D-vitamin mangel altså slet ikke er noget unge i danmark lider af og især når sollys forøvrigt ikke er kuren mod denne påståede mangel. Netdoktor mener kuren er følgene og stavefejlen er deres :o)
    “Hvordan behandles D-vitamin mangel?
    Underskud af D-vitamin i almindelighed kan afhjælpes ved at spise flere mælkeprodukter, mere fed fisk eller æg.
    Ved osteomalaci på grund af D-vitaminmangel kan lægen vælge at give en kombination af 20 mikrogram D-vitamin tilskud i kombination med 2 gram kalcium om dagen.
    Knogleskørhed Knogleskørhed behandles ofte med en kombination af D-vitamin og kalk – se eventuelt NetDoktors afsnit om Behandling af knogleskørhed.
    Spædbærn skal have tilskud.”

  3. Langt størstedelen af det D-vit som kroppen har brug for dannes i huden netop når den rammes af solens stråler. Det er rigtigt at man kan få noget fra kosten, men langt fra nok.
    For nyligt kom en undersøgelse frem som viste at vi bør få ½ times sol på en del af kroppen (feks arme) om dagen for at vi danner nok D-vit.
    Folk som sjældent kommer ud i solen eller som går med tørklæde skal derfor overveje at tage ekstra D-vit eller fiskeolie (eller sætte sig mere i solen) for netop at undgå knogleskørhed som voksne.
    At et eller andet smart solcenter så har benyttet undersøgelsen til at vildledde unge forbrugere er fuldstændig grotesk.

  4. Herhjemme har den også vakt forundring og foragrelse og vi snakkede faktisk om at det burde være muligt at få den stoppet, da den i vikelig vildleder…

  5. jeg er netop faldet over en reklame i “Århus Onsdag” (uge 4) fra CLUB TAN, som meget vildledende bruger netop samme manipulerende salgstricks eller hvad man nu skal kalde det. jeg blev MEGET forarget og skulle netop ind og søge på nettet omkring lovgivning el markedsføringsregler omkrink dette, og stødte så på denne side.
    Der må da være en måde at trække den slags manipulerende og fordrejede reklamer af tapetet!?

  6. folk der går i solarie er hjernelamme!
    prøv at tænk på alle de mennesker der dør af hudkræft? i gir penge for at få en sygdom og blive falsk brun! jeg er dybt foraget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *