Min verden bliver mindre.

Jeg bombarderes dagligt med så mange nyheder, at jeg bliver blæst helt omkuld af alle de informationer. Ikke desto mindre føler jeg, at min verdensvide – min kompetence udi almindelig politik – bliver mindre dag for dag.

For det er de samme nyheder, jeg bomberderes med. Det er som om, der pr. dag sker 10-20 begivenheden – og derefter tager samtlige medier fat i netop de 10-20 ting hver for sig. Dermed får jeg den samme historie fortalt 8 gange på en dag. Og hver gang følger jeg interesseret med i håb om nye vinkler, om sagens videre udvikling, om forståelse for baggrunden af historien. Og hver eneste dag sidder jeg tilbage med følelsen af: Vi kommer ikke ud af stedet!

Igår var det særligt slemt med en nyhed fra en skole i Jylland. Jeg læste det først i JP på nettet. Og herefter forfulgte historien mig resten af dagen. Og til trods for, at jeg hørte historien 8 gange, kom der intet nyt på nogen af gangen. Der var ingen forsker, der var inde og fortælle, hvordan man kan få sine mode-afhængige unger til at fokuserer på noget, der rent faktisk har en væsentlighed. Der var ingen, der forklarede om gruppepres. Ingen dækkede drengen, der ikke har råd til de moderigtige underbukser. Eneste forslag var: “Vi laver en mærkefri dag i skolen”. Øh.. EEn dag.. Hvad skulle det hjælpe, hvis man vitterligt ikke ejer mærketøj?

Jeg savner P4 i P1 journalistikken. Den, hvor man gik tæt på, analyserede og lod dem, det handler om, tale.

Idag er nyhedsmængderne så store, at man automatisk frasorterer det, man ikke er voldsomt interesset i – og tilbage er kun det, man vitterlig ER interesseret i. Problemet er så bare, at de nyheder, der har den værdi, ikke er så mange hver dag, fordi eens interessefelt trods alt er begrænset af det faktum ,at man har indskrænker sig selv til det, der har betydning for netop mig.

Det kunne godt være, at det er nu, jeg skal få mit et abonnement på Weekend Avisen.

One Comment

  1. Det er så ringe med den dækning vi har for tiden og når det eneste den uddybes med så er; Hvordan følge du det da din lejlighed brændte/din chef blev fyret/du blev drillet følelsesporno så står jeg fuldstændig af, og det bruger selv radioavisen nu.
    SUK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *