“Mega cola – 2,5 liter til filmen i særlig beholder kun 79 kr.” Alle tiders tilbud, jeg så i biografen igår.

Helt nøjagtigt hvor ubegavet skal man være, når man vælger at tage dette tilbud? Helt nøjagtigt hvad tænker Coca Cola og biografen på, når de tilbyder så ekstreme og ulækre mængder?

2,5 liter cola til 2 timers film. Det er mere cola end man har brug for væske på et helt døgn! Dog med den lille rettelse, at 2,5 liter cola indeholder 250 gram sukker! Det svarer til indholdet af sukker en hel mormorkage.. en af den slags man dog formodes at dele op i stykker og være flere om at nyde. Det svarer til 1000 kcal alene i sukkerindholdet.. Omkring halvdelen af den energi, man har brug for på en hel dag.. (der forhåbentligt også indeholder morgenmad, frokost og aftensmad)

Man kan naturligvis også forudsætte, at de 2,5 liter cola er til “hele familien”. For at “hele familien” skal tilgodeses i de mængder, jeg ville give mine børn cola, er der tale om en mor og en far (maks 0,5 liter pr mand ) og ikke mindre end deres 6 børn. (0,25 l pr barn) Så er mængden tilgengæld også passende! Helle for så ikke at være nummer 8, der tage et sug af sugerøret.. for de 2,5 liter væske vil da hurtigt blive til 3 liter, når man inkluderer 8 menneskers spyt, savl mv.PICT0247

Een ting er, at man er et svin, hvis man vælger at købe og fortære 2,5 liter cola til een eneste film. (Pop-corn badekarret der følger med i tilbuddet vil jeg end ikke komme ind på i dette indlæg – jeg vil nøjes med at konstaterer, at man snart må ændre stolenes størrelse i biografsalene.. af flere årsager) 

Hvilken normal person, ville tænke “Jeg skal lige i biffen, så jeg må lige købe 2 gange 1,5 liter cola inden jeg går derind” INGEN.. Derfor er de 2,5 liter beholder til at STARTE med et tilbud, ingen reelt ønsker … før det er der! Et behov ingen havde, før tilbuddet dukkede op. 

NÅR det så er der, er der forskellige meningen og mennesker, der så begiver sig ud i at købe den. “Jeg vil gerne have en stor cola” kan man komme til at sige, hvorefter man får serveret 2,5 liter med ordene. “Ønsker du at genfylde koster det kun 60 kr” 2,5 liter… naturligvis vil jeg genfylde… om 5 minutter.

Andre kan se beholderen og tænke: “Jeg er med på det nye – jeg må også have den der”. Andre igen tænker: “Nå… jamen, hvis de sælger sådanne et monstrum, er det vel fordi andre også køber den – så det er vel helt iorden at jeg lige tager mig 2,5 liter cola”.

Alene det faktum, at muligheden for at købe en dunk med 2,5 liter sodavand er til stede, vil få nogen mennesker til at mene, at så er det også ok at indtage det!

Hvert enkelt menneske har et personligt ansvar for eget helbred – eget liv. Det er derfor naturligvis det enkeltes menneskes ansvar at vurderer at “2,5 liter cola svarer til at jeg sætter mig med en teske og æder mig halvt igennem en pose med sukker”. Problemet er bare: Se dig omkring: Sådan tænker folk ikke! Folk regner med at andre også tænker FOR dem.

Og sådan som tingene er idag, må jeg tilstå, at jeg føler faktisk også at “andre” har et ansvar. Ovenstående “bæger” er så meget ude af propertioner, at coca-cola fra starten burde have sagt til dem selv: “Intet menneske har godt af at æde 250 gram sukker på 2 timer – så den tager vi lige af hylden igen.” Da coca-cola så ikke have den almindelige fornuft, til at afvise produktetet, kan man undrer sig meget over, at biografen ikke vælger at sige: “Det er ikke lige til vores kunder. Vi sælger oplevelser… af en anden slags end en akut indlæggelse med sukkersyge kan give”. Men næ nej.. sådan tænker de heller ikke. Hvorfor??

For pengene… det er jo det, det hele bunder i. Pengene man kan lokke ud af folk, er jo gode nok!

Man kan naturligvis også bare nøjes med dunken, der er niveauet mindre: 1,8 liter..

Er der slet ingen forretningsdrivende, der bare har for to brikker fornuft tilbage i kroppen?

8 Replies

  1. Ja, min tanke går også til de stakler, coladrikkerne skal passere forbi, hvar gang de skal på toilettet i løbet af de to timer. Dem ved siden af burde få biografbilletten til halv pris p.g.a. begrænset udsyn.

  2. Der er vel delte meninger om hvor meget væske en voksen bør indtage på et døgn – personligt drikker jeg tæt på 3 l vand – og så alt det andet, kaffe – te osv – og det er ikke for meget.

  3. Men det ER altså en sej beholder, selvom jeg stirrer på de, oftest fyre med dunk, der inkøber en sådan.
    Faktisk er det nok sugerøret i en sådan beholder der tiltrækker fyrene, for det er over dobbelt så stort i omkreds som de almindelige. Men det må det vel også være – ellers går det simpelthen for langsomt 😉
    79 kr for 2½ l Cola – er det ikke at blive taget grundtigt i den bagerste?

  4. Det er grotesk at det sælges og jeg syntes faktisk det er endnu mere grotesk at der er nogen so falder for det og køber det.
    Men nu er jeg også en af de hellige som ikke drikker sodavand.

  5. Jeg må indrømme at jeg faktisk flere gange har været fristet af at købe et sådant bæger.
    Jeg ved godt jeg oftest har en halv cola med ud af biografen igen, selv med en mellem, men de bægre er jo ikke til at gemme på bagefter.
    Der er heldigvis ikke sukker i Cola Zero, ikke at det gør 2.5l bedre, så et større sæde vil næppe blive nødvendigt for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *