Det var med åben mund, jeg sad og iagttog fortællingen på Oprah om den 15-årige pige, der blev gravid . Hun fortalte, hvordan hun fødte ned i toilettet – og hvordan hun skjulte det for sin mor. Hun forklarede, hvordan hun besvimede af blodmangel – og landede ovenpå babyen.. og hvordan hun gjorde sig i stand – og gik ned til sin familie og fik aftensmad, som om intet var sket.

Hun fortalte, hvordan kæresten hoppede på hendes mave, for at undgå at maven så ud af noget – og hvordan hun havde undgået, at tage på, fordi hun havde bulimi og anoreksi samtidigt.

Det var svært at sidde og lytte til så intens en historie – og alligevel blev noget VED med at blinke for mit indre.

Der var her tale om en pige, der levede “det perfekte liv”. Hun levede med sin familie, der var kærlige og hjælpsomme. Hun var cheerleader – og hun fik kun gode karakterer i skolen. Ingen tvivl om, at hendes mor ville have hjulpet hende.

Fornemmelsen indeni mig var, at den eneste grund til, at noget sådan kan ske, er fordi der er for stor forskel på den skam, det er, at få et barn – og på det liv hun levede iøvrigt.

Jeg blev ved med at huske manden i Bagsværd, der mente, det var en bedre ide at slå hele familien ihjel, frem for at se realiteterne i øjnene og erkende, at de var gået fallit.

Det skriger til himlen, at USA gør noget forkert på dette område. Jeg kan levende sætte mig i den angst den pige har haft for at fortælle sine forældre om sine problemer. Den samme angst har alle unge piger, der er kommet i ulykker.

Forskellen er måden hvorpå man kan hjælpe dem.

I Danmark er seksualundervisning et must. Der bliver indimellem ligefrem delt kondomer ud i klasserne. Prævention er noget enhver 12-13 årig ved noget om. Så selvom vi ikke håber, vores børn hopper over hegnet og falder i poolen, så lærer vi dem alligevel at svømme.

I Danmark har vi fri abort. Ikke bare fri abort – men også forholdsvis anonym abort. Der er ingen aktivister, der står foran døren til gynækologisk afdeling, for at skræmme unge piger væk. Faktisk kan man ikke vide, hvad kvinderne går ind på afdelingen for! Om det er en abort – eller en eller anden sygdom, kan ingen vide.. Dermed kan pigerne gemme sig mere.

I Danmark har vi regler, der gør, at unge – under 18 år – kan vælge abort trods mors og fars ønske. Dette kræver godkendelse i et amtsligt råd – men den godkendelse får de unge, såfremt der er tale om et fornuftigt valg.

Og i Danmark er der hjælp at hente, hvis man bliver ung mor. Gu bliver der set skævt til de unge kvinder, men hjælpen er der. De unge mødre vil kunne gennemfører deres moderskab med den hjælp, der måtte være nødvendig – økonomisk, omsorgsmæssigt mv.

At blive gravid, er noget af det mest naturlige i verden. Det er en ganske naturlig forlængelse af det faktum, at de fleste mennesker har lyst til sex – og at det er en drift, der kan være svær at undgå, selvom man måtte ønske det. At også børn bliver gravide SKAL være en naturlig ting, for det sker – og for at undgå sådanne tragedier, som pigen fra USA, er det nødvendigt, at det er et emne, der bliver talt meget om – og med et åbent og accepterende sind.

I den lille by, gav indbyggerne klart udtryk for, at de ikke kunne tilgive den 15 årige pige. Og at den lille baby var eneste offer i historien.

I min verden er der to ofre: Babyen – men i mindst lige så høj grad den 15 årige pige. Hendes liv ligger nu i ruiner, fordi hun forsøgte at leve op til en standard, hvor graviditet ikke er en mulighed.
Tags: abort, børn får børn, usa, gravid, danmark

/ Mine meninger

6 Replies

  1. Det var dog den mest rædselsfulde historie jeg længe har læst. Puha hvordan lever man videre bagefter sådan en oplevelse?

  2. Nu tror jeg da ikke danskeren i al almindelighed skal pudse sin glorie, den kunne jo blænde dem!!
    – blev der ikke fornylig fundet en nyfødt, forladt i et sommerhus område???? Det må da være et barn af en mor, der i høj grad føler sig alene og uden nogen der forstår hendes situation… Jeg tror nu heller ikke alle i USA føler teen graviditeter som et kæmpe tabu, de har mange af dem og det er altså ikke hverdagskost at babyer ender i skraldespande i USA. Havde det danske sommerhus ikke været beboet, var den danske baby måske også død – dermed ville vi jo have haft en lignende tragisk sag i vort land – ikke?!?

  3. Jeg så også udsendelsen i går og min tanke var: Stakkels den pige, der ikke følte, at hun havde et alternativt. Fra første dag i sin graviditet har hun dybest set levet i fornægtelse og ønske om at fortrænge virkeligheden. Jeg kan end ikke begynde at begribe, hvor rædselsfuldt det må være at være hende.
    Havde vi for resten ikke en dreng, der var blevet efterladt død i en hæk?
    Jeg er også glad for, at vi i Danmark har muligheden for en abort – men derfor er der jo stadig kvinder, der ikke anser det for et alternativ.

  4. Jo – barnet var dødt. Jeg mener, de forsøgte at smide barnet ud affaldscontaineren – men jeg er ikke sikker.

  5. Nej nej nej ..
    At man kan gøre sådan noget forstår jeg slet ikke .
    Jeg ville heller have fortalt min mor det & have fået en abort .
    Altså i mine øjne er det mord hun har lavet der .
    Det ville være en anden ting hvis hun havede fået en abort & ikk født banret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *