“Det er altså dejligt at se” sagde en anden kunde til mig i supermarked. “At ungerne nyder indkøbsturen. Det er godt gået med alle de opgaver, du giver dem”.

“Tak” svarede jeg, og nød rosen af mine tre vidunderlige poder (en af egen avl – to i tilgift)

Og jeg kan ikke lade være med at smile og være glad over det – for min mand siger det reelt også.

Vi har skrevet en LANG indkøbsliste hjemmefra. Det gør vi hver uge – men denne uge, var det smartest, at ungerne tog med – for vi skulle også forbi biblioteket. Og dermed vurderede vi, at det var mest hensigtsmæssigt, at de hjalp med indkøbet.

Fra vi kom ind i butikken havde jeg tre ivrige og glade drenge om mig. “Hvad skal JEG gøre” sagde de i munden på hinanden.

Og så var det eller som at holde tungen lige i munden og bede dem om at hende een vare og så en anden og så lige een ting mere – og stadig have styr på, hvem der tog hvad – og hvilke vare, der liiiige skulle ses efter i sømmene, før vi bare købte.

“De er da underlige, de agurker” sagde mellemdrengen. “Jo – men det er så også fordi det er squash.. Det er dem vi bruge i vores pastasovs.. Hmm.. tilbage med dem.. Kan du finde de rigtige agurker?”

“Skal det være de billige æg?” spurgte den største. “Ja – det skal være de billigste” hvorved knægten overveje at tage 6 æg for 17 kr mod 10 æg for 18 kr. Jeg nåede kun lige at vise ham de to skilte ved siden af hinanden, før han selv regnede den ud. (Og så kan jeg ikke lade være med at stå og være den stolte stedmor.. når jeg kan mærke, at logikken indtræder)

“Hvad for en af de to er rødkålet?” spurgte mindstemanden og pegede på et hvidkål og et rødkål. “Hm.. prøv at gætte, skat” Han gættede rigtigt 🙂

Min mand kunne lynhurtigt mærke – at DET tempo og DEN uro kunne han ikke. Ham trak jeg hen i et hjørne, da alle drenge var sendt afsted – og bad ham sørge for kødet. Og så knoklede drengene og jeg videre.

Til sidst lavet vi en optælling, hvor vi gik igennem hver eneste vare på listen – hvortil en dreng sagde “Yes” – som tegn på, at det havde netop han styr på var i kurven.

Drengene var en kæmpe hjælp. Men de var en kæmpe hjælp fordi jeg lod dem være det – og fordi jeg tog mig tiden til at se dem, lytte og besvare 1000 spørgsmål. Det var en dejlig oplevelse – for jeg havde tre stolte og glade drenge ved min side. Og selv deres far mente, at det var dejligt – så længe han ikke skulle stå i midten af min drengetornado.

Alle indkøb for den kommende uge, er nu i hus.

Det er noget af det, JEG kan – som jeg ved andre kan have svært ved. Og indimellem skal man huske sig selv på, hvor eens værd er.

Jeg elsker at sætte drengene i sving – og de elsker at være med. I love you

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *