“Jeg ville simpelhen ikke ane, hvad jeg skulle bruge dem til” sagde en sød kvinde i køen, der vist gerne ville snakke lidt. “Jeg ved ikke engang, hvad de hedder… dem der, der ligner agurker”.

De hedder squash – eller zucchini. De indeholder 16 kalorier pr. 100 gram. 5 af de kalorier er protein, mens 7 af dem kommer fra kulhydrater. Dermed er Arne Astrup også lykkelig, fordi det matcher hans ratio med 1:2 (1 del protein til maks 2 dele kulhydrat) jv. Verdens bedste kur. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde det Glykæmiske index på squash, men da det er en grøntsag, der vokser over jorden, er jeg ret sikker på, at den holder sig godt under de 55.

Dertil kommer, at du får squashen kastet i nakken i det lokale supermarked. Den koster – alt efter årstiden – fra 2 kr til 7-8 kr for een. Rundt regnet som agurk.

Alt i alt: Squash er en gave til menneskeligheden.

Og den største gave er: Smagen. Squash smager simpelhen fantastisk – hvis man ellers ved, hvad man skal gøre ved den.

Alle de steder, hvor man kan bruge gulerod, for at spæde mad op og gøre det mere sundt, kan man også bruge squash.. Vores normale kødsovs består af: Løg og hvidløg – og 400 g kød svitset på panden i olie. Dertil champignon, gulerod og squash i rige mængde – gerne 800-900 g af det sunde. Dertil flået tomater i rige mængder – og så et glas dolmio el. lign. Vupti: Vanvittig sund kødsovs. Pludselig er kødsovs med 400 g kød mad til en mindre hær.

Men squash smager virkelig godt, når det først er blevet ristet lidt i noget olie. En af mine yndlingstilbehør for tiden, er squash (2 stk), champignon (400 g f.eks) og mandler. (En go håndfuld) Det hele ristes på panden indtil squashen tager farve og smager lidt sprødt. Det er ren gudemad.

Eller hvad med min nyeste opfindelse:
En squash flænses på midten og ristes. I ovnen – eller i en bordtoaster. Det tager omkring 10 minutter, så har squashen taget farve -og lavet fine brune steger. Hefter kommes ost på. Jeg bruger en Prima Donna – men alle andre oste går an. Bare den er go. Og ovenpå igen et stykke lækkert skinke af den lidt dyrer slags. Vupti: Lækker frokost. Smagen fra toasten – uden al brødet.. og den skønne smag af ristet squash. Kan anbefales. Bon appetit.

/ Kokken, Vægttab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *