For mig er Lady Di noget helt helt særligt. Jeg husker kun alt for godt, hvordan hendes slæb på kjolen bare fyldte nærmest hele kirkegulvet op. Hun var så uendelig smuk.

Diana Spencer var 19 år, da hun blev gift.

Da jeg var 19 år gammel, var jeg lige færdig med studentereksamen, og var så småt ude og lugte til virkeligheden. En virkelighed, hvor jeg tydeligvis stadig hørte til i den meget meget unge del af.

 

Se på de unge mødre: Adskillige af dem er omkring de 19 år. For dem er livet netop åbent, men bestemt også skræmmende. Der er så mange ting, de ikke forstår.

Det er ikke for at sammenligne. Jeg er klar over, at Lady Dis opdragelse og inteligens i den grad ikke lader sig sammen ligne med De unge mødre. Ikke desto mindre har de 2 ting til fælles:

De har den unge alder – og de har det faktum, at de står overfor en forandring i deres liv, som de ikke selv kan styre, når først musikken spiller. Og som de i den grad ikke kan gennemskue konsekvenserne af. 

19 år – og hele verdens håb. 19 år – og hele verden ser på dig, mens du stiger ud af kareten, mens du bevæger dig ned af kirkegulvet. Vi andre burde have vidst bedst: Nogen skulle have stoppet hende – og stoppet ham. 

For her kommer så det, jeg idag slet slet ikke forstår:

Prins Charles, der stod for enden af kirkegulvet, for at tage imod den 19 årige skønhed.. han var 33 år gammel!

Men Diana kun lige har ramt voksenlivet.. kun lige snuset lidt til det, så giftede hun sig med en mand, der havde levet i voksenlivet i 15 år.. siden Diana bare var en lille pige på 4 år. 

Og hele verden fald i svime over “den fantastiske royale forelskelse”.

Er det kun mig, der kan se, at hun aldrig havde en chance? At det bryllup mildest talt aldrig har været hensigtsmæssigt, alene fordi en 19 årig slet ikke matcher en 33 årig, når der er tale om, at hun skal matche ham i en rolle, han har levet i hele sit liv.. og dermed med 33 års erfaring – mod hendes 0.

Hvorfor var der ingen, der så det dengang?

Prinsesse Di blev mor som 20 årig. Ikke bare mor – men mor til Englands kommende konge. Slå den Natasja Nikita (eller hvad de hedder fra De Unge Mødre!)

Se på de unge mødre, der har svært ved bare at få den del til at hænge sammen. Tilsæt så det faktum, at hele Englands befolkning bemærke hver gang, du gør noget som helst.. og du har Prinsesse Dis virkelighed, da hun blev mor til William.

Jeg er målløs over, at ingen stoppede hende. Og jeg er målløs over, at hun klarede det så godt, som hun trods alt gjorde!

Jeg håber Prins Williams ægteskab må gå bedre. Jeg håber, hans mor nåede at give ham fornuft nok til at Prins William ved, hvordan man skal passe på sin hustru, når nu man selv har været royal hele livet, mens Kate kun netop træder sine første skridt som royal. Men med 10 års kæresterier først… mon ikke der er basis for et mere solidt ægteskab?

(Havde Prins Charles startet med at kurtisere Diana 10 år før brylluppet, er der vel forhåbentligt ingen, der havde misset det urimelige forhold!)

Jeg ønsker Lady Di’s søn og hans udkårende et fantastisk liv og håber, de må få al den lykke, hans mor måtte leve foruden.

/ Mine meninger

One Comment

  1. Hvor har du ret. Jeg har også snakket om det der nu, hvor synd det var for Diana. Hun blev i den grad blev lokket ind i noget, som hun ikke havde mulighed for at overskue. Charles havde en gift kæreste, så han skulle bare finde en egnet kvinde til at føde sine børn, mens han levede sit eget liv som før. Føj, siger jegbare, at gøre sådan mod en uskyldig ung pige.
    Jeg tror at alles tanker var ved Diana ved brylluppet og jeg håber at Charles og Camilla var klar over det og skammede sig..
    Heldigvis ser Prins William ud til at slægte sin mor på og jeg håber og tror, at han og hans brud må få et lykkeligt liv sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *