Jeg har så mange roller. Den største og bedste er rollen som mor. Det er bestemt den, jeg er gladest for – men jeg er også “kone”, arbejdstager – og indimellem er jeg mig selv.. Indimellem – når der lige er 10 minutter, hvor der ikke er en madpakke, der skal smørres, et regnskab, der skal revideres eller en dreng, der skal skiftes.

Verden af idag har så mange holdninger til, hvad “man” må og hvad “man” ikke må, for at være et godt menneske – og i særdeleshed “en god mor”. Ungerne må ikke være for længe i institution, de skal have sunde madpakker – man skal have godt tjek på deres lektier – og man skal læse gonathistorie, hver aften. “Har du husket at tale med dig barn idag”. Tænderne skal børstes grundigt – og man skal have go kontakt til lærer, pædagoger, tandlæger, læger, sundhedsplejesker osv. osv.

Jeg kan lige så godt indrømme min fiasko først som sidst. Igår fik min søn to endeskiver af rugbrød med i børnehaven.. Han har spist dem med stor appetit – men det var endeskiver.. Når der er gæster, får han heller ikke altid en godnat historie. Så vil han hellere selv se 15 minutters tegneserie – hvorefter tv’et er indstillet til at slukke – og han lægger sig til at sove. Og han er faktisk engang kommet i seng uden at børste tænder! Jeg har glemt drikkedunken om onsdagen i børnehaven – og nogen gange har jeg glemt at tjekke min datters taske og penalhus. Lige nu tror jeg vi skylder børnehaven 4 stykker frugt (De skal have et stykke frugt med om dagen)

Jeg burde vel nærmest pr. definition indrømme det een gang for alle: jeg er ikke en god mor! Men inden jeg skriver den sætning færdig, vil jeg så skynde mig at sige, at den æder jeg ikke!!! Gu er jeg en god mor!

For grunden til, at der kun var endeskiver tilbage i pakken, er fordi vi har lege om eftermiddagen – og jeg har fået lavet andre ting – og dermed ikke lige har fået tjekket, om der var rugbrød nok. Grunden til, han kommer i seng uden at børste tænder, er fordi han har moslet hele dagen på eksperimentariet, og nærmest falder i søvn i armene på os på vej hjem. Selvom det er supercool at have det totale overblik, så tror jeg ikke på, at det er det, der gør en go mor. Udadtil måske – men sgu ikke dybest inderst inde i mine børn. Og hvem er det, vi skal være en god mor for?? Vores børn eller omgivelserne?

At være mor skal ikke være en altopofrende situation, hvor hele ens liv alene drejer sig om ungerne. Mit liv er ikke gået i stå, fordi jeg har fået børn. Jeg udvikler mig stadig dagligt – også personligt – og i andre retninger end lige det, mine børn giver mig.

Jeg realiserer også mig selv! Jeg NYDER, at Jonathan er hos mormor om onsdagen. Det gør han også – og mormor – men selv om de IKKE gjorde – så ville jeg STADIGVÆK synes det var fedt med bare et par timer for mig selv – helt alene – om ugen. Og jeg tror ikke på, at jeg bliver en dårligere mor af det – tværdimod.. For når Jonathan så kommer hjem, elsker jeg ham endnu højere – fordi jeg har savnet ham..

Kvinder, der mener, at man ikke er rigtig “mor” fordi man ikke ofre HELE sit liv til det hellige moderskab, har efter min opfattelse, misforstået livet. Stakkels unger, der – når de bliver 18-20 år – tydeligt kan mærke, at det eneste, deres mor lever for, er dem. Sikke et ansvar at bære!

/ Mine meninger

3 Replies

  1. du mestrer sgi det hele til UG. bare den cykeltur med Jonathan du skrev om for nylig…Det er da en kæmpe bedrift

  2. Da jeg var barn var endeskiverne det bedste i hele verden og helst ikke for tynde…..Min mor reddede min dag ved at gi mig sådan en med i madpakken:-). den gang var man nem at stille tilfreds:-/

  3. Hvor var det et dejligt indlæg, og jeg håber der er nogle af de “perfekte mødre” som ser det, og måske tænker bare to minutter over det du skriver!
    Det bedste et barn kan få er en voksen som kan føle sig selv, og er i kontakt med sig selv. Og dermed kan dele ud af sit overskud på livet. Det værste et barn kan få er sin egen gennemsigtige husslave gennem 18 år! Friskbagte boller og et totalt perfekt Bo Bedre hjem er ikke det der bygger et helt barn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *