Morgenen i går startede som alle søndag morgner.. med kaffe, avis, morgenboller og et fælles ønske om at få gjort rent.

 

Men herefter gik tingene amok. Normalt tager jeg “bare” køkken og bad, som således bliver desinficeret én gang om ugen. Manden tager en støvsuger, som han svinger gennem resten af rummene – og så bliver rodes ellers fordelt.

 

I går blev det anderledes. Helt hvornår filmen knækkede, ved jeg ikke, men vi gik amok.

 

Datteren fik besøg midt i kampen. “Hvad laver I” spurgte veninden ganske berettiget. “Vi gør rent” svarede vi – hvilket hun så kunne undrer sig over – for stedet lignede mere en slagmark end noget andet.

 

Vi kom så godt i gang, at vi fik vasket gardiner. Vi bor i en gammel lejlighed, hvor alle vinduer er forskellige. Højden og bredden er forskellig for hver vindue – og desuden har der så været problemer med, hvor gardinstangen har kunne sidde – hvilket har gjort de enkelte gardiner endnu mere ulig. Dette havde vi nu lykkelig glemt alt om.. Men det medførte, at opsætningen af gardinerne tog rundt regnet 4 gange så lang tid, som først forventet.. for enten var de 20 cm for korte – eller også kunne de kun dække halvdelen af vinduet i længden.

Gardin

 

Det fik vi nogle alvorlige latterkramper over. Nu hænger gardinerne rimeligt – men helt sikkert ikke helt korrekt endnu. Jeg synes at kunne huske, at min søde mor, der i tidernes morgen har syet gardinerne, har syet dem, så de er lige “lange” rent synsmæssigt – og det er de bestemt ikke mere. Nogen flugter med radiatoren under vinduet – mens andre hænger mistænkeligt langt oppe i forhold til vindueskarmen. Hermed et råd til en anden gang: Marker på gardinet, hvor det hører til!!

 

En anden ting, vi fik nået, var min dejlige lysekrone. Jeg fik min lysekroner i 30-års fødselsdage af min søde mand. Jeg er lykkelig for den – også selvom den æder pærer, som vi andre indtager fast føde. Den blev skilt ad i atomer – og blev pudset – og glasset fik en gang opvask. Det har den aldrig prøvet før.

Lampes

 

Soveværelse og spisestue blev HELT færdige. Karme, hjørner og ALT er taget. Nu mangler vi bare, gang, datterens værelse, stue, køkken og bad.. nå ja – og altanen. Alle steder er taget “som normalt” – men hvor vil jeg gerne have taget karmene mv. i de andre rum!

/ Hjemme hos os

3 Replies

  1. Sikke en søndagsernergi 🙂 Kommer I ikke forbi os til en lignende omgang, så gi’r vi kaffen og morgenbrødet på søndag *GG*
    Dejligt! med et hovedrent hjem.

  2. Du er lige som mig – jeg får også lyst til i detaljer at berette, hvorDAN, hvor LÆNGE, og hvor HENNE jeg har gjort rent – fordi det bare er så STORT, at jeg har gjort det.
    Man bliver jo helt høj af, at alt omkring en er rent 😮

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *