Da Pokemon GO overtog bibliotekshaven

Bibliotekshaven er min daglige fornøjelse pt. Jeg nyder virkelig en gåtur her.

Vi har i mange år holdt små sammenkomster der – fordi der altid er mennesketomt – og go plads til, at man kan sidde på græsset og nyde solen i fred og ro.

Og så kom Pokémon GO. Og NU bliver bibliotekshaven brugt til det formål, den har: Rekreativt område. Rekreativt område for alle unge – og ældre, der alle som en har næsen nede i mobilen. Det er underholdende at gå rundt her. Jeg kan lige så godt indrømme det: Jeg har også næsen nede i mobilen – men indimellem lykkes det mig at se på. Der kan være utrolig mange mennesker i bibliotekshaven. Se bare på en regnvejrsdag.

Det er lidt sjovt at gå rundt og fornemme folk snakke om spawn, magical point og vilde pokémoner. Men det er også imponrende så blinde folk bliver af at kigge ned i telefonen.

Som f.eks. da jeg gik forbi de to fyrer, der sad på hver deres bænk, og den ene – efter 5-10 minutters Pokémon jagt, pludselig siger; “”Gud Peter… Er det dig?” Tydeligvis har de to mænd siddet der 3 meter fra hinanden – uden at ænse, at de kendte hinanden. Jeg kom sådan til at grine.

Eller da en eller anden råbte noget, jeg ikke helt fik hørt- og hele haven – på få øjeblikke, stimlede i en retning – hen imod porten til venstre for bygningen. Flere 100 løbende mennesker,  der alle ville have fat i nøjagtigt den pokémon. En vagt stod bekymret og så på. Dagen efter blev politiet indsat. De står nu pænt og passer på alle jægerne.

Vagterne er ellers sjove nok. Alle mennesker i parken, uden undtagelser, går rundt med næserne nede i mobilen, for at fange den næste pokémon. Ikke desto mindre går vagterne meget vagt-agtigt rundt og beder folk om at få ind til siden, når de skyder med pokéballs, så andre også kan komme forbi.

Hende, jeg smilede mest af, er alligevel den unge kvinde, der fuld af forargelse, gik rundt og højlydt klagede over, hvor urimeligt det var, at alle ledte efter pokémon’er. Jeg smilede over, hvor godmodigt og ikke-lyttende et folkefærd, sådan nogle pokémon-jægere er. Jeg kom sådan til at tænke om, om hun også gik ind på Brøndby Stadion under kampen på Brøndby-siden, for at fortælle vidt, bredt og højt om, at fodbold er åndssvagt – og hvor dumme alle brøndbyfans er.

Jeg skal i bibliotekshaven igen i morgen. Det er hyggeligt – lige at bruge 20 minutter.

2 thoughts on “Da Pokemon GO overtog bibliotekshaven

  1. Grunden til at politiet er stationeret i Bibliotekshaven er ikke på grund af Pokémon Go, men at Dansk Jødisk Museum er placeret i haven 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *