Kender du fornemmelse? De gode gamle bukser, der bare altid har siddet så godt. Været så rare. Men man ved det godt. De er hullede og tyndslidte. Men de er først og fremmest kendte.

Min forældrerolle har det lidt lige sådan efterhånden. Rollen som mor kom som en overraskelse. Jeg havde glædet mig i årevis. Set frem til det og drømt om det. Men hvordan rollen var, da jeg først stod midt i det, var helt anderledes, end jeg nogensinde havde forestillet mig. Jeg rystede mig tilpas i rollen. Jeg begyndte at finde mine egne måder at virke på. Jeg fik rystet usikker af mig og fik tilegnet mig erfaring og en tro på, at jeg udfyldte rollen glimrende.

En ting var sikkert: Jeg elskede rollen, før jeg overhovedet fik den. Og jeg har elsket rollen altid. Men tiden for rollen, er ved at være udspillet. Hende, jeg forelsket mig så uendeligt i, første gang hun så mig i øjnene, er idag 21 år gammel og på vej til Odense for at studere. Og min egen lille gammelsmølf er 13½ år, og bruger rigtig meget af sin tid på, at sikre sig, at se sin mor mindst muligt. Jeg savner ham. Men han har ikke brug for mig. Jeg skal til at finde mig til rette i den nye rolle. Rollen, hvor børnene er ok. Er færdige – og er på vej ud i de liv, som jeg netop har brugt hele deres barndom for at sikre, havde flest mulige muligheder.

Jeg forstår egentligt godt dem, der har lyst til at starte forfra. For de der børn gav hele livet mening. Men meningen var jo hele tiden, at de skulle finde deres egne ben at stå på. Meningen var jo netop, at de skulle forlade mig. Og meningen er så, at jeg kan sætte mig tilbage, bruge min tid på det, jeg har lyst til – og nyde at se mine børn tage fat på deres egne liv.

De gamle bukser passer ikke længere. De er hullede og lappede. Jeg skal finde nogle nye yndlingsbukser. Nogen, der er lidt mere rummelige. Nogen, hvor der er plads til at give min søn og datter mulighed for at leve deres drømme ud på deres egne måder, uden jeg skal blande mig for meget. Men hvor jeg hele tiden skal være i baggrunden – og de skal vide, at de altid har een, de kan vende tilbage til.

 

/ ..sagde hunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *