For år tilbage, samlede min far familiens historie. Det var en mægtig opgave. Historierne starter med min fars fars fars far, der bliver født i 1864 – og slutter i 1951, hvor min farmor og farfar har tre børn – og disse børn nu begynder at få børn.

Først forsøgte min far at skrive kapitel efter kapitel på sit gamle hakkebræt af en skrivemaskine, der var så gammel, at den end ikke havde en "tænd" knap.

Siden hen fik han hjælp fra sin hustru. Hun kan det der med computerer og sammen satte de vores familiekrønike sammen.

Mamse og Daddy

Til at starte med var det en hyldst til hans forældre – mine bedsteforældre. For de havde en historie, der var værd at fortælle.. De havde et liv, der var værd at huske. Men for at fortælle deres historie, var forhistorien vigtig. For min farmor og farfar var i høj grad præget af deres tid – og af deres egne forældre … og deres arv. Derfor går historien helt tilbage til mine bedsteforældres bedsteforældre! Og dermed Annikes tip tip oldefædre og tip tip oldemødre.

Historien indeholder både forklaringer på, hvordan personerne var af sind – men også hvordan deres samtid var - og så er der billeder og tonsvis af søde anekdoter. (Som f.eks. at jeg MÅSKE er i familie med Balle-Lars – I ved ham, som præsten spildte sine ord på 🙂 )

Jeg har læst den adskillige gange – og hiver den gerne frem til en hyggelig aftenstund for lige at læse lidt mere.

I øjeblikket har Annike om tiden lige omkring 1900' tallet i skolen. "Har vi ikke nogle gamle billeder" spurgte Annike. Og jo – det har vi jo i den bog. Så Annike har fået familiekrøniken med i skolen. Slet skjult var hendes stolthed, da hun af læreren blev bedt om at tage den med igen, så de kunne kigge lidt ekstra i den..

Jeg er glad for, at jeg har mine rødder på skrift. Bogen må ikke forsvinde. Det er min plan at få den bundet rigtigt ind med tiden – og sørge for at få kopier af den, så Annikes børn – og Jonathans børn også kan stifte bekendskab med deres tip tip tip oldeforældre. For tiden går stærkt. Jeg husker min farmor, som var hun her igår. Jeg elskede hende over alt på jorden. Men min farmor – der har været død, siden jeg var 14 år gammel – er nu oldemor til mine børn – og inden jeg for set mig om, er det mig, der er bedstemor – og hende, der er tipoldemor.

Men mon ikke min far stadig har bogen på diskette et eller andet sted – så jeg kan få en elektronisk kopi en dag?

 

/ Hjemme hos os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *