Jeg kan tørt konstatere, at LCHF er lige så meget en mirakelkur, som alle de øvrige kure, jeg har været på.

Der er ikke noget at gøre: Det er et arbejde på det lange stræk, der gør det. Denne uge har jeg igen igen taget på, i stedet for at tabe mig. Jeg er glimrende klar over, at det er denne ene gang om måneden, hvor jeg vitterligt tager på for nogle få dage.

Jeg havde drømt om, at vægttabet ville gå stærkere. Men jeg kan også læse med på sidelinjen hos andre, at den slags tager tid. At andre har tabt både 20 og 30 kg, men at det har taget et år – nogen gange 1½.

På positivsiden omkring LCHF, så er der ingen tvivl om, at det er langt nemmere at holde, både hjemme og ude, end kaloriefattigt og fedtudpint mad. Der er ingen sult. Ingen store indre kampe, fordi man virkelig gerne vil have noget særligt, men ikke vil spise det. Jeg er mæt hele tiden. Og når jeg er mæt, tænker jeg ikke på hverken slik eller kager.

Der er bestemt også andre fordele: Jeg sover markant bedre. Min hud har det bedre. Min mave har det bedre. Ideen om, at al den fedt skulle være super usund og gøre alverdens negativt ved min krop, har jeg svært ved at få til at hænge sammen med den måde min krop rent faktisk reagerer på. Selv mine daglige cykelture går hurtigere og bedre, end de plejer.

Og en af de ting, jeg har kunne konstatere, efter jeg har ændret kostvaner: Meget af mine mest skingre øjeblikke handler i meget høj grad om lavt blodsukker. Mit humør og mine følelser er langt mere afbalanceret nu, end de var tidligere. Det er blevet nemmere at være mig følelsesmæssigt.

På negativsiden bliver jeg nødt til at sige det: Hold nu OP, hvor er jeg træt af fedt! Hvis der er noget, jeg craver efter, så er det en uge UDEN fedt. Og det er så det eneste, jeg ikke kan få. Denne uges udfordring bliver af finde mad, hvor hovedbestanddelen af fedtet IKKE består af piskefløde. Jeg spiser stadig min æggelatte til morgenmad (som jeg faktisk er blevet så glad for, at jeg helt har droppet weekend-morgenmaden til fordel for sådan en) men hvis jeg skal have flødesovs til bare een ret mere denne uge, så ved jeg slet ikke hvad jeg gør.

Tænk, alle de år, jeg har forsaget fløde som pesten. Jeg ville aldrig have drømt om, at man ligefrem kunne få fløde nok. Det kan man : Mætningspunktet ligger lige omkring 1½ l om ugen.

Denne uges fedt må findes i nødder, avocado og olier… Smør og fløde får sig liiiige en pause, tror jeg.

/ LCHF, Mad og motion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *