Det var egentligt Mortens ide – og ideen var god. For i Hamborg ligger der et museum med modeltog. Det skulle være verdens største modeljernbane – og når nu man har en lillemand herhjemme, der nærmest ikke har lagt styreenheden fra sig, siden han fik tog i fødselsdagsgave, så er det meget nærliggende at tage til Hamborg.

Så det gjorde vi.

 

Turen var overraskende billig. 1500 for hver af de voksne, hvilket inkluderede entre, 4 stjernet hotel og (naturligvis) togturen derned og hjem.

 

Alene togturen derned var et mirakel. For det tog vi kørte med, var netop det tog, Jonathan har som modeljernbane. Og nu sad han pludselig inde i sådan en rigtig en! Øjnene sad på stilke og han var havde meget travlt.

Det tog 4,5 time at komme til Hamborg. Og derefter var det lige med at finde hotellet – og så afsted til museummet.

Jonathan var VÆK. Der var tog overalt. Der var bygget tog ind i trappetrin. Der var lavet en togelevator, hvor man kunne se, hvordan modeltoget blev båret op og ned. Der var tog over hovedet på os.

Og undervejs var der alverdens modeller. Modellerne var meget naturtro og flot lavet. Det sjoveste var alligevel alle de små figurer. Som f.eks ved banken, hvor bankrøvere havde gravet en tunnel hen til banken – og i bankens boks stod politiet klar.

Eller den gigantiske koncert, hvor hver eneste lille figur havde sit udtryk – sine bevægelser.

Naturligvis blev vi nødt til at købe figure til togbanen med hjem, og vogne og græs.. Men figurerne var alligevel det vigtigste.. Men hold op hvor er de pebret: 8 figurer for 75 kr!! Der går nok lige noget tid, før Jonathan kan fylde de 200.000 tilskuere til koncerten op på sin egen modelbane!

2 Replies

  1. http://www.miniatur-wunderland.de/
    Billetten blev købt gennem DSB .
    Det er MEGET vigtigt, at man bestiller og køber sin billet på forhånd. For alle, der har billet, når man ankommer, kommer direkte ind. Alle, der skla købe billetter, venter i kø i MEGET lang tid – gerne 1½ – 2 time, fordi man ikke lukker flere ind, end der kan være. (Og det går så ud over dem, der ikke har købt billet på forhånd!)

  2. Lyder som en helt fantastisk tur – ! Den vil vi da gøre efter en dag – her er drengene også helt forgabt i tog.
    Kan du sende mig et link ?
    Fortsat god påske.
    Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *