Min mands forhold til Jane Faerber (eller rettere hendes opskriftsbøger)

Det sidste år har jeg budt min mand at spise efter Jane Faerbers mange opskriftbøger, så han kender dem efterhånden godt. Han mener at se to tendenser.

Når han og jeg kaster os ud i køkkenet efter en lang arbejdsdag – og slavisk går linje efter linje igennem, og så kommer til linje 20: “Lad det marinerer i køleskabet i 4 timer”. Øh… 4 TIMER?? Altså … Vi dør af sult! Jeg kan så trøste med, at vi adskillige gange har “lyn-marineret”. Nej, kylling trækker ikke smag på 5 minutter.. men altså lidt har også ret. Og maden smager nu stadig godt, selvom den ikke helt har trukket længe nok.

Mandens anden anke er de mange henvisningerne fra den ene side til den næste. Bedst som man har fundet alle ingredienserne frem til aftensmaden, kommer man til linje 19, hvor der står “En halv portion tomatsovs fra side 182” og linjen efter siger “En halv portion Ranchdressing – siden 202”

Og så står man der, og troede man var godt igennem – men næ nej – men skal også lige igennem side 182 og side 202.

I aften skal vi have een af mine yndlingsopskrifter: “Pulled pork burger med coleslaw” – og det er en af de opskrifter, der i den grad indeholder begge min mands anker.

Ikke mindre end 3 andre sider kommer i spil, og så skal grisen både marinerer en nat – og stå i ovnen nærmest hele dagen efter.

Men klog af skade – og med erfaringen i bagagen,- gik manden og jeg i køkkenet igår. Men manden lavede rub, lavede jeg dejen til burgerbollerne – og da han så begyndte på simresovsen til kødet, kunne jeg lige fikse en ranchdressing. Og pludselig var næsten al maden lavet til iaften. Grisen står i ovnen – og har gjort det de sidste 5 timer – og det eneste, der skal laves, er at få skåret lidt gulerod og en masse spidskål til coleslow.

Og når min mand klager over henvisningen til de mange forskellige andre sider, så forstå jeg det faktisk godt. LCHF handler om at lave maden fra bunden. Og når man laver maden fra bunden, må man jo nødvendigvis henvise til andre sider. For det er ikke bare en købe-dressing fra Netto. Dressingen er lavet særligt til netop LCHF og kan bruges i mange forskellige opskrifter.

Og når maden indimellem tager tid at lave, er det jo igen udtryk for, at tingene laves fra bunden. At marinerer tager tid. At bage tager tid. Gode ting tager tid. LCHF er sund mad lavet fra bunden med sunde ingredienser.

Og selvom han driller mig (og Jane Faerber) så er han nu alligevel godt tilfreds. For maden smager fantastisk og han har en kone, der i den grad har fundet noget, der virker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *