Fjernelse af slimhinder i livmoderen

Jeg fik valget: Fjernelse af hele min livmoder – eller fjernelse af slimhinderne i livmoderen. Og grundlaget er en langvaring – som i flere år – blødningsforstyrrelse. Efter en hormonspiral har hjulpet mig et par år, er problemet nu tilbage. Og nu vil jeg gerne have hjælp, der gør mere, end bare udskyde problemet lidt igen, som jeg føler spiralen gør.

Jeg går ikke ind for at lave om på min krop. Jeg mener min krop er klogere end alverdens doktorer – så jeg er rigtig ked af, at skulle ændre noget. Ikke desto mindre har dette blødningsudfordringsshow nu tæret så meget på mig, så ingen tvivl: Jeg bliver nødt til at kaste håndklædet i ringen og gøre noget ved det – også selvom jeg reelt er imod det.

Så da buddet var “Fjernelse af slimhinderne” eller “Fjernelse af livmoderen” var valget egentligt ikke supersvært. Det ene er et lille indgreb, der kun tager 20 minutter – og som kræver 3-4 sygedage efter – mens den anden er en 4 timers operation – efterfulgt af flere dage på hospitalet – og 30 dages sygemelding. Ændringen i kroppen er også radikal: Ved fjernelse af slimhinderne sker der reelt ikke “andet” end at slimhinderne bliver brændt – fjernelse af livmoderen er et helt organ, man tager ud. Men der var naturligvis en hage – for mens fjernelse af livmoderen ville tage problemet med 100% – så vil fjernelse af slimhinderne kun måske fjerne problemet – og ikke nødvendigvis for altid. Lægen sagde 80 % – og da jeg var ude af operationsrummet faldt den procentdel.

Udgangspunktet for mine problemer er et muskelfibrom i min livmoder. En del af min livmoder har bare lavet en knude i sig selv – og den vokser. Det er ikke farligt eller bekymrende – det er bare møjirriterende, fordi det ødelægger miljøet i livmoderen – og dermed skaber det alle disse problemer. Fibromet kan man ikke som sådan gøre ret meget ved, ved den operation, jeg fik. Hvorimod man fjerner fibromet sammen med livmoderen (da det er det samme) så er fibromet væk.

Jeg valgte den billige model: At få fjernet mine slimhinder i livmoderen. Det skulle – i bedste fald – fjerne mine månedlige blødninger. I værste fald ville der ikke ske så meget ændring. Lige nu skal jeg vente 5 uger, før jeg på nogen måde kan se, hvad det har gjort ved min krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *