Hvor køber man birkeolie?

Jeg ville så gerne have lidt birkeolie. Jeg skal bare bruge 10 ml – eller så – men det væsentlige er, at det er birkeolie. Og årsagen.. jamen, det er efter denne her oplevelse, som jeg godt kunne tænke mig at gentage – i en lidt mere intim udgave.

Birkeolie kan man ikke få.. og så er den ikke længere.

Jeg synes selv, jeg vælter mig i alverdens tilbud dagen lang. Den ene specialbutik efter den anden tilbyder mig produkter, jeg ikke anede eksisterede.. og så alligevel – når jeg ser efter i sømmene,- så er det de samme eksotiske varer, jeg bliver tilbudt fra butik til butik. Det er tydeligt, at det er de samme sælgere, der går fra butik til butik – og den sælger, der skal sælge birkeolie, har tilsyneladende holdt fri et godt stykke tid.

Det er gået op for mig, at verden slet ikke er så fuld af anderledes produkter, som jeg troede. Og da jeg havde været alle mine butikker igennem – i København og i min hjemby, gik turen til nettet.

Her fandt jeg så en birkeolie – troede jeg.. Jeg købte den – og da den kom hjem, viste det sig, at der var mere peanutolie i, end der var birkeolie – og den karateristiske lugt var ikke at finde. Så nu har jeg givet 150 kr for en olie, som reelt slet ikke er den rigtige.

Er det bare mig, eller er tilbuddene i virkeligheden meget enslydende?

Kedeligt!

9 thoughts on “Hvor køber man birkeolie?

 1. udbudene er lige varierede som Illum er forskellig fra Magasin..
  måske er det også en idé for dig at bruge nettet mere og handle over grænserne (når man nu ikke kan handle lokalt).
  første hit på google var denne her fra US, som sender til hele verden. dyrt.
  http://www.pureproducts.net/aromatherapy/birch.htm
  derudover lyder det som en perleoplevelse. jeg har lige lånt linket til Raz.
  og så tilbage med den anden olie – de har snydt dig. galoperende strengt.

 2. Hey….jeg leder også efter birkeolie – og gider heller ikke peanut-varianten. I øvrigt står der vist på det produkt(vist Dr. Hauschka – Fitness Birkeolie) du har købt, at der er mest peanut-olie i…
  Men efter meget spændende læsning har jeg fundet ud af følgende:
  Birketræsolie er gammelt husråd. Indeholder Methyl Salisyl-syre….altså beslægtet med det aktive stof i Aspirin! Ikke underligt det virker afslappende ifbm. eksempelvis samisk sten-massage. Doping faktisk.
  På produktsiden har jeg fundet ud af, at Vintergrønolie skulle være lignende…..oprindelig var det vist en blanding af Birk og blomsten Gaultheria procumbens, men de produkter jeg har fundet er ren blomst. De skulle dog ligne hinanden meget, så du kan da prøve…skal vist blandes lidt op.
  http://shop.duft-natur.dk/aroma_terapi/teriske_olier_unique_products/vintergroenolie_aeterisk_unique_10_ml.html
  Håber du kan bruge informationerne til noget! Ellers må du ud og skrælle bark..

  1. Jeg faldt i min søge over dit opslag vedr birkeolie.
   Jeg arbejder fuldtid med kahuna bodywork. https://www.facebook.com/KahunaHeartTouch/
   Jeg anvender rigtig meget olie pr uge, og har længe haft et ønske om selv at lave en nordisk økologisk olie. I prisleje med den ekstremt billige super gode økologiske kokosolie jeg bruger pt.
   Jeg vil bare så gerne anvende noget mere lokslt/nordisk, fremfor de eksotiske.
   Da Birk er super god for huden, blodgennemstrømningen, udrensningen, kollagenet etc vil det være en rigtig god ide at anvende den, men den skal nok blandes op med en anden olie. (jeg betaler for 15 kg øko. Kokosolie Ca 1000 kr i kl moms.) så jeg skal kunne blande den ligeså billigt. Er der nogen der har gode ideer til en blanding af nordiske olier (EU) vil jeg være meget taknemlig.
   I min søgen efter produkter til en nordisk massage olie.
   Kh Reidun

 3. Jeg faldt i min søge over dit opslag vedr birkeolie.
  Jeg arbejder fuldtid med kahuna bodywork. https://www.facebook.com/KahunaHeartTouch/
  Jeg anvender rigtig meget olie pr uge, og har længe haft et ønske om selv at lave en nordisk økologisk olie. I prisleje med den ekstremt billige super gode økologiske kokosolie jeg bruger pt.
  Jeg vil bare så gerne anvende noget mere lokslt/nordisk, fremfor de eksotiske.
  Da Birk er super god for huden, blodgennemstrømningen, udrensningen, kollagenet etc vil det være en rigtig god ide at anvende den, men den skal nok blandes op med en anden olie. (jeg betaler for 15 kg øko. Kokosolie Ca 1000 kr i kl moms.) så jeg skal kunne blande den ligeså billigt. Er der nogen der har gode ideer til en blanding af nordiske olier (EU) vil jeg være meget taknemlig.
  I min søgen efter produkter til en nordisk massage olie.
  Kh Reidun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *