Jeg købte faktisk kun bogen, fordi den foregik med udgangspunkt på min gamle arbejdsplads. Jeg tænkte, det ville være sjovt at læse andres måder at se min arbejdsplads på.. men.. jeg fik lagt den fra mig. Det er nu adskillige år siden, jeg købte bogen.

 

Nu er jeg solgt. Sproget er godt og flydende og forfatteren fanger stemninger, som jeg synes, jeg kan refererer til. Jeg forstår personerne i bogen – og kan – selv det handler om ph.d. afhandlinger og forholdsvis tunge emner – sagtens følge med i forholdsvis komplicerede problemstillinger omkring kryptering og it generelt.

Hovedpersonen er Ph.d. forsker ansat på DTU. En anden studerende på samme institut prøver en aften at kontakte ham.. men inden han når at kontakte ham, er manden forsvundet – og en sag er pludselig igang. Hurtigt finder hovedpersonen ud af, at han har været vidne til den anden studerendes mord via webcam – og tilfældigheder. Og nu prøver hovedpersonen så at finde ud af, hvad årsagen til mordet – og myndighedernes måde at reagerer på, skyldes.

Titlen "mailstorm" fortæller om det fænomen, hvor een person sender en mail til 200 (eller flere) personer. Når disse 200 personer så svarer denne mail og igen sender til alle – så er mailstormen en realitet… når alle svarer på alles mails – og gensvarer – og hele tiden sender mails til 200 personer af gangen. Dette kan få selv en hardcore mailserver til at gå ned.

I bogen handler mailstormen om en ph.d. studerende, der sender et spørgsmål rundt til alle om, hvorfor der aldrig er nogen rene kopper i køkkenet. I denne mail får han angrebet og anklaget samtlige af de 200 mennesker som værende årsagen til de manglende kopper. Hermed får alle lyst til at svarer – i ren harm over at blive "anklaget" for at være ansvarlig for de manglende rene kopper. Vupti – en mailstorm er en realitet.  

/ Bog

One Comment

  1. Det er jo tæt på det man gør med alle de jokes der flyver omkring – for ikke at tale om de falske virus advarsler – hvis alle bare sender til alle adresser i adressekartoteket…Der går godt nok lidt mere tid og derfor er successen ikke altid så stor
    knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *