Nogen gange skulle de skamme sig – de journalister.

De billeder, der bliver repræsentative for hvordan mening mand ser konflikten, farves genvaldigt.. For der er ikke ret mange gode billeder i tre indonesiske muslimske repræsentanter, der taler stille og rolig med en ambassadør – og efterfølgende takker for informationen – og derefter opløser oprøret. Billederne ligger kun i de æg, der bliver kastet. Flaget, der blev brændt. Og det er jo billederne, vi sukker efter.

Naser Khader sagde forleden, at det første flag var blevet brændt i hans barndomsby. Han ringede til sin familie, der kunne fortælle, at det var 5-6 unge ballademagerdrenge, der lige skulle ud og provokerer. Men fornemmelsen jeg havde, da jeg så billederne var et vældigt påstyr – og en MASSE mennesker, der brændte MIT flag. Billederne lyver.. for der er kun seerer i de massive og voldsomme billeder. Der er ikke seerer i de debatter, der foregår overalt på kloden.. På de mennesker, der bliver oprørt – men som får forklaringer – og som efterfølgende er okay .. eller i det mindste accepterer vores "beslutning" ..

Billederne lyver. Og hverken jeg – eller andre tilfældige seerer kan se hvor meget! Desværre.. For når billederne lyver, går debatten fra at være saglig og nuanceret til at blive overfladisk og usaglig.

/ Formidling, Muhammed

One Comment

  1. Igår morges i Godmorgen Danmark udtalte to mellemøstlige eksperter også, at INGEN i mellemøsten fik lov til at “demonstrere” på den måde med billed og flagafbrændning, med mindre de fik besked på det. Så ja, billederne lyver og det er som at hælde olie på et bål!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *