Vi er officielt indehaver af den grimmeste sofa i verden.

Engang var den flot. Brun – blødt læder, der var nem at tørre af. 

Efterhånden som den er blevet grimmere, har den fået lov at forfalde mere og mere. Ikke at det er noget, der passer os – men der var ligesom ikke nogen redning. Og når man har en lille mand på 2 år, der ELSKER chokolade på fingrene – går vi ikke ud og investerer de nødvendige 14.000 kr på den sofa, vi har forelsket os i.

Til jul kom min mor med et midlertidigt redningsforsøg. I Ikea kan man få "sofa overtræk". og vupi var huller og det hele væk - sofaen ensfarvet og pæn – og siddekonforten har der aldrig været noget galt med.

Det holdte 1 dag. Så fik Jonthan sat sine fedtede fingre på den. Og så gik det slag i slag. Adskillige gange prøvede jeg at vaske det – pletbehandle det og tage mig af det – men resultatet var det samme. Jonathans leg med Annikes øjnskygge ses tydeligt på midten.. Der hvor det burde være beige, er det nu lilla.. Lidt til venstre er der cacaopletten, hvor Jonathan spilte cacaomælk. Desuden kan man også se, at knægten kan lide chokoladekiks – og i et hjørne røber marmeladen ham. Det er jo naturligvis afvasket pletter – men de er der endnu. Man kan fornemme farverne endnu.

Jeg HADER den sofa. Jeg HADER at få mennesker på besøg til den sofa. Så nu har vi fundet den "midlertidige, endelige" løsning.

Jan tog i Ikea igår og købte endnu et overtræk. Dette kom på, da præsten kom på besøg – og det røg af igen det øjeblik præsten gik ud af døren. Så nu har en en slam sofa, en meget meget brugt sofa og en forholdsvis pæn og ihvertfald pletsofa afhængig af, hvilket overtræk jeg bruger.

Hvor jeg GLÆDER mig til den dag, vi får skiftet rædslen ud – men jeg ved også at jeg vil være SÅ ked af det, første gang Jonathan sætter sin lille hånd i den nye.. så jeg kan godt vente.  

/ Hjemme hos os

7 Replies

  1. Samme ejes her i huset, omend den engang var hvid. Vi kan bare ikke finde overtræk til den, der passer. Og jeg græmmer mig også når vi har gæster!!
    Men for pokker da, man sidder (og sover) godt i den, og når nu der kommer en til, der kan nusse den, så sgu faen da ofre penge på en ny*S*

  2. Hvis det er lyst læder kan den vaskes med skummet mælk, det skulle tage selv de mest genstridige pletter. Der skal bare gnubbes løs med en klud vædet med det. Hårdt men effektivt arbejde.
    Knus

  3. Hullerne er gået igennem læderet nu – så den står ikke til at redde længere – desværre.. Men jeg skal huske det for fremtiden! Tak 🙂

  4. Nok ok den sofa – ønsker du virkelig at mit sidste minde om dig inden jeg tager på ferie skal være din plettede sofa??? Giv mig visdom!!!

  5. god idé den med mælken, den vil jeg huske. Har nemlig lige investeret i 2 sofaer i flødefarvet læder. Sikkert lidt vovet med 3 børm i alderen 9 til 2 år!!!Men jeg kunne ikke kalre 2 minutter længere med vores praktiske, men dog grimme, koksgrå “læder” (læs plastic)- sofaer.

  6. hej er der ikke nogle der kan hjælpe mig jeg er en meget grim hjørnesofa hvor der er spild øl og sprut og jeg har lige fået en hvalp den besøger sig i den sofa
    jeg har ikke råd til at skifte den ud hjælp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *