Jeg har taget stilling. Jeg bruger ikke mit dankort mere. Og jeg er ikke den eneste. Faktisk var der ikke een dankortsbetaling i min kø i dag.

Jeg gnækker mig i skægget, for mens handelsstanden og bankerne slås om, hvem der er udyret, der vil have gebyret, så er det MIG, der tjener penge på det.

Vi har en kasse med penge i til husholdningen. 1 uge af gangen – hæves i hæveautomatisk – hvilket er lovet gratis. Hver gang vi går i byen, for at handle, overvejer vi inden vi tager afsted, hvor meget vi vil bruge. Og vi tager så kun det antal kroner med, vi forventer at bruge. Dette har medført et alvorligt overskud i budgetten, for alle de penge, vi plejer at bruge på impulskøb, ligger nu fint derhjemme i kassen – og der bliver de liggende. Impulskøbene begrænser sig nu til kun at være det slip der er, mellem de beløb vi har taget med- og det beløb de på forhånd aftalte vare, koster.

Jeg giver ikke op. Jeg betaler IKKE 50 øre for at hjælpe butik og bank med at håndterer penge. Dankortet er til alles fordel,- bare ikke min – for jeg skal betale penge, det ikke koster.

Banken mister sit gebyr – butikken mister det impulskøb, jeg ville have foretaget..

/ Mine meninger

5 Replies

  1. Jeg er enig. Ikke om jeg vil betale 50 øre for at betale hver evig eneste gang – over 50 kr. ekstra årligt.
    Så jeg har også kontanter med, og når der ikke er flere, kan der ikke købes mere – men der er flere penge til andre ting når impuskøbene er væk (hvilket også har været køb til over 1200 kr.)

  2. JEg forstår jeres frustration og deler den også…
    Det er en meget forkert drejning det har taget, Det betyder flere kontanter i omløb!
    Derfor forudser jeg (ikke en expert vurdering) en stigning af lommetyverier (og måske endda voldelige røverier) samtidig med at udbyttet/tabet af disse stiger! Man kunne neda også frygte at det vil betyde flere indbrud og tilsvarende større udbytter/tab.
    Personligt vil jeg nok også tænke mig om inden jeg bruger dankortet, men omvendt for jeg nok svært ved at vænne mig til at æve pengene før jeg for brug for dem!

  3. Tja…. kan vi ikke skabe en bølge, så vi kunne være mange der gjorde sådan? Vi har desværre ikke helt kunnet slippe kortet endnu, men har snakket om, hvordan vi gør det smartest. Ender nok med en løsning som jeres.

  4. Det med at droppe Dankortet til dagligvareindkøb gjorde jeg i en lang periode sidste år, fordi jeg syntes, jeg brugte ALT for mange penge på unødvendige indkøb. Der blev hævet et beløb mandag, som skulle holde hele ugen. Og det virkede. Jeg brugte kun halvt så mange penge som når Dankortet var med i byen, set over en 2-måneders periode.
    Her var kun tale om dagligvarekøbene i Brugsen – jeg brugte fortsat Dankortet på andre (impuls)køb.
    Desværre holdt jeg op med den gode vane dengang ;-(. Men indførelsen af gebyret har da sparket den igang igen, dog med den forskel, at pengene nu bliver hævet i banken, istedet for i Brugsen om mandagen ;-).
    Dankortgebyret er jo isoleret set småpenge i forhold til så mange andre gebyrer jeg betaler i banken. Det er mere hele princippet omkring indførelsen af det, der provokerer mig til at drille ved at lade være at bruge kortet. Og så sparer jeg ovenikøbet både penge (og kalorier 😉 )på det.
    Men det bliver spændende at se hvordan situationen udvikler sig.

  5. For mig er det blevet en principsag. Jeg NÆGTER at betale 50 øre for at bruge mit kort ved kassen. Så hellere betale 2 kr for at hæve i automaten inden jeg går ind i Bilka. *GGG*
    Jeg tror ikke det holder ret længe med det gebyr-fis……. De påstår at det er det der har reddet dankortet fra den sikre død – men hvordan mon de selv synes det går nu, hvor flere og flere dropper at bruge det…..?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *