Jonathan skal OP altid. Det er det vigtigste formål med Jonathans liv. At komme højere op end han har lang.

Det er længe siden Jonathan opdagede stolen. Og nu har han taget dens fulde funktion til sig. Særligt de almindelige firbenet af slagsene.. for over alle underlag – tæppe, linolium og rå trægulv, ka Jonathan skubbe stolen foran sig hen til en given position. Nå man er nået frem – og stolen er skubbet tilpas tæt på, bruger man naturligvis stolen til at komme op på – og gerne videre op på et bord, en vindueskarm eller noget andet.. Noget, der er højere oppe end Jonathan var før.

På den måde er computerbord og skærm altid usikkert.På en given tid kan Jonathan mosle sin hyggelige lille mås op på bordet og kravle rundt mellem blyanter, bøger og computertastaturer. Vindueskarmen er een af de steder, hvor man skal være meget stille, hvis det skal lykkes.. For man når kun lige op, så kommer der en irriterende mor, og hiver en ned igen. Jeg er sikker på Jonathan ellers ville synes det var hyggeligt sådan at se lidt nærmere på grebet til at åbne vinduet med.

Fars værksted er en af yndlingsstederne at kravle op – for der er så mange ting, man kan kigge på – og en hammer som man ofte når at hamre lidt med, før hende den irriterende mor kommer og fjerner een lige så hurtigt som man kom op. 

Det absolut hyggeligste er når mor laver mad. Så rykker Jonathan stolen hen til det sted, hvor han vil stå og snakke lidt med mor. Det er også fint nok. Han skal da have lov at være med.. Men mor skynder sig så at fjerne alt det, han ikke må rører ved: Kniven, gryden, maden, der bliver ulækker, hvis han rører den og maden, der er for varm for små babyfingrer.

Det synes Jonathan er vældig hyggeligt – så typisk når mor er færdig med at flytte halvdelen af køkkenbordet  – så rykker Jonathan da lige sin stol en meters penge eller to – og så kan mor ellers starte forfra med flytningen af alle ikke Jonathan egnede ting. 

JO-  en stols funktion er at øge Jonathans “nå” område.

 

/ Min søns udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *