“LUK LIGE DØREN!” råber min 4årige søn gennem hele lejligheden. Han sidder på toilettet – og når han skal lave stort, er det lidt af et tilretningsstykke for ham.

Ikke nok med at buksnerne skal af – HELT af – det skal blusen også. Og dereftere skal han op og sidde på sit eget sæde. Alt det klare han helt fint selv, indtil han sidder godt – så er det han råber “LUK LIGE DØREN!”

Og jeg kan altså ikke lade være med at trække på smilebånden – for nu har jeg i ÅREVIS haft ÅBEN dør – for hans skyld, mens jeg har siddet på toilettet – og jeg har kun lige genvundet min “toiletfred” indenfor det sidste år…

Først var han jo for lille til, at man kunne lade ham ligge. Man blev nødt til at kunne have et øre i nærheden, når man sad på toilettet. Efterhånden som han lærte at gå, var der ikke noget, der var mere naturligt end lige at komme ud til mig, mens jeg sad i fred på toilettet, fordi han “lige skulle noget”.

Og nu er reglerne igen ændret. For selvom han er 100% renlig, så ville jeg aldrig “optage” toilettet, hvis han sagde han skulle.. og derfor er døren igen .. ikke åben .. men bare aldrig låst.

Og nu sidder min 4 årige pludselig og kræver privatliv. Ham, der stjal MIT toiletfred.. kræver nu, at jeg kommer og lukker døren, så HAN kan sidde i fred.

De er altså nogle sjove størrelser…

/ Min søns udvikling

3 Replies

  1. Ja endnu er vi ikke kommet så langt at Dicte selv kan styre hele showet omkring det at gå på toilettet trods de at hun er blefri. Vi har så fordelen ved at have to toiletter – hvis det ene pludselig skulle vise sig at blive optaget af en meget selvoptaget pige 😉

  2. 🙂 Hjemme hos os kan 2 stk drenge godt være på toilettet/potten samtidig, men de vil sidde (sammen) i fred, så der skal døren også være lukket.
    Også når Yngste er på toilet selv – til trods for, at han endnu ikke kan nå op til dørhåndtaget og lukke op, men pænt må vente på at blive “lukket ud” 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *