Klokken var 22:30 – og Mallorca var sort. Vejbelysningen var fin og vi var overrasket over, hvor gode vejene var. Godt belyste – langt bedre asfaltkvalitet end herhjemme. Bilen kunne vi bestemt heller ikke klage over. En dejlig Ford Focus.

Dog var vi lige ved at få kultursammenstødet godt og grundigt galt i halsen.

Første rundkørsel efter motorvejen, drejer manden min af efter skiltene. Og så .. efter kun 25 m, kommer der en pil midt på vejen. På dansk ville den pil betyde: “Det spor, du kører i nu, vil lige om lidt forsvinde – og der vil kun være det andet spor tilbage – så det vil nok være en god ide at overveje at trække ind i det andet spor.. feks. NU”

Vores undring over pilen var ikke så meget, at den var der, eller hvad den betød. Det var dens retning, der slog os ud af kurs. Den pegede MOD os.

Jeg nåede vist at komme med et småhysterisk “F*ck vi kører omvendt på en ensrettet vej med 80 km i timen!” og så den klassiske med at trække begge arme beskyttende op foran ansigtet.

Se – hvis jeg nu havde været billisten, ved jeg godt, hvad min reaktion havde været. Jeg havde ØJEBLIKKELIGT KASTET RATTET over i højre side – så jeg kom væk fra vejen – og ud i rabatten.

Min mand, derimod sagde – med hjertet hørligt bankende på fuld damp – “Rolig – nu tager vi det lige roligt“. Han satte farten godt ned – og var dybt koncentreret om sin kørsel.

Hvis nu, jeg havde været billisten – var det ikke gået, som det gik. Jeg ville have kastet bilen ind i rabatten – der i Danmark ville være rundt regnet 5 cm under vejbelægningen. Dermed kunne vi undersøge sagerne nøjere – og finde ud af, hvordan vi kunne vende om – og dermed undgå kollisionen med de biler, der måtte komme forfra.

Der er bare den lille detalje ved de Mallorcikanse rabatter – at de er ikke 5 cm under vejbelægningen. De er typisk 80 cm – eller mere – under vejbelægningen. Min lille manøvre ville uden tvivl have kostet os en kranbil, der skulle pille os op igen – ligesom det ville have været med livet som indsats at køre så direkte og hurtigt ned i et hul.

Der er også den lille detalje ved historien – at der 300 m længere nede af vejen pludselig kom de samme pile – med nu i den rigtige retning! På Mallorca betyder pilene nemlig ikke, at man køre i samme retning – og nu skal foretage sporskifte. På Mallorca betyder pilene bare, at “lige om lidt må du ikke længere foretage overhalinger – og derfor må du hellere til at få røven med dig og trække ind i din egen vejbane

Behøver jeg sige, at jeg var glad for, at det var manden, der sad bag rattet?

/ ..sagde hunden, Livet i mine mænd

2 Replies

  1. Hehehe :-))
    Håber du har fået hjertet ned ud af munden nu 😉
    Jeg kan huske at jeg i Englang kørte bil på motorvejen og var meget koncentreret om at finde min afkørelse. Jeg kørte dog de næsten obligatoriske 120km i timen (eller hvad det nu svare til i “miles per hour”).
    Pludselig står der på skiltet: “Næste afkørelse 7m”
    F#¤%!!!
    Det er umuligt at bremse op i 7 meter hvis man køre 120 i timen. Men i det split sekond før jeg prøvede at bremse (og dermed gjort mit til at forårsag en 10-car-pile-up!) huskede jeg at i England betyder “m” mil og ikke meter. Pyha for en forstrækkelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *