Det er lige gået op for mig. Kald mig bare langsom.. men det skulle altså tage 35 år.

Jeg har en veninde, der anser sig selv som værende en “udsalgshaj” af dimensioner. Hun elsker at købe billigt ind – og hun kan fortælle i timevis om alle de millioner af penge, hun har sparet på den konto.

Den glæde har jeg aldrig prøvet. Jeg ville ønske, jeg kunne få den. Faktum er: Jeg føler mig altid snydt. Jeg sidder altid med den modsatte følelse: At alle andre betaler mindre for tingene end mig – og får bedre service.

Og endelig er det gået op for mig hvorfor: Min forventninger til, hvad prisen “burde være” er under udsalgspris.. Heck.. det er sandsynligvis under produktionspris. Så bare for at foretage et køb, jeg føler er “ok” – skal det være et af de tilbud, min veninde hopper helt op i himlen for. F.eks. når H&M har deres 75% udsalg. Det var da ok. Rimelige priser.. men tøjet var jo heller ikke det kønneste! Dermed fik jeg købt ting, jeg aldrig – og det gentager jeg lige – ALDRIG kommer til at bruge – og dermed endte rabatten på 75% med for mig at være endnu en dårlig oplevelse!

Bare kald mig utaknemmelig.

Er der nogen, der ved, hvordan man skruer mentalt op for priserne inde i hovedet? Det ville være rart at finde den knap – så jeg bare indimellem kunne føle, jeg gjorde et godt køb.

5 Replies

  1. Det gælder vel om at se sine behov. Har du brug for det du skal ud og købe? Undersøg priserne, hvad koster tøj etc. (af den type du kan lide, og gerne vil købe til dig selv og familien). Så har du en “grundpris” at gå af sted med, – eller måske bare have liggende i baghovedet, hvis det ikke er noget der haster. På den måde, vil også mindre fald i prisen føles væsentlige, – for det er jo billigere end hvad du havde regnet med…
    Jeg er heller ikke vildt god til det, – men føler da indimellem, at jeg for gjort et godt køb, – med en smule kig på, hvad du har brug for “lige om lidt” og en smule tålmodighed 😉

  2. Det gælder om at ønske sig noget tror jeg – start med at vide hvad du vil have. Fx. forelskede jeg mig i en jakke i maj måned, den var aaaaaaalt for dyr så jeg skrev den på min indre ønskeseddel og kiggede så i ny og næ på dem der ligner, men ingen var helt rigtige – i august hang den så pludselig på deres -70% udsalgsstativ og så slog jeg til, nu var jakken DEN jeg ville ha og til den Pris jeg kunne forstå. Sådan er det nok med alt – ønsk dig det først, køb ikke for prisen men produktet og få så prisen ned i det rigtige leje. Vi skal handle bil lige straks – jeg glæder mig!!

  3. Har du prøvet at analysere din garderobe? Hvilket tøj og hvilke sko du virkelig er glad for og bruger igen og igen? MÅSKE vil du – som jeg – finde ud af at de indledningsvist dyre, kvalitetsprægede køb er dem der holder længst og giver mest glæde. Fx er et par bukser til kr. 1200,-, som man i løbet af de næste tre år har på 120 gange, et bedre køb end dem fra Vero Moda til kr. 270, som man tog på 10 gange af pligt, men aldrig blev glad for.
    Siden jeg fandt ud af at jeg rent faktisk bruger og elsker mine dyre køb, gør jeg dem med god samvittighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *