Min datter er savnet som fuldgyldigt medlem af tambourkorpset i garden. Hun er endnu rekrut – hvilket betyder, at hun ikke har ret til uniform. Hun skal træne på sin tværfløjte – og når hun har nået et vis niveau, bliver hun ægte garder – og får sin uniform.

Uniformen er jo naturligvis et stort mål for hende -og da hun startede i marts sidste år, fik vi besked på at det typisk tog et år at blive fuldgyldigt medlem – men at det KUNNE tage længere tid.

At gå i garden som rekrut, betyder, at hun modtager undervisning i tværføjte – og i exersit. Det sidste er min datter bindegal med. Hun ELSKER at gå på række og i takt. Hun elsker at få 3 geled til at blive til et på en flydende og smuk måde. Men fløjten… jamen .. Er den ikke bare lige meget?

Jeg kan delvist godt forstå hende – vedrørende fløjten – for de første lektioner med kun to toner igen og igen, er ikke det mest spændende at opleve.

Men igår gik der hul igennem.

Alle grundgreben er på plads – og hun kan efterhånden en 4-5 forskellige -forholdsvis simple melodier. Og tirsdag havde hun så fået noder med hjem til nogen af de melodier, hun skal kunne, når hun går med Garden.

Vi satte os sammen – og begyndte at tyde noderne (De er jo stadig – efter 6 måneders undervisning det rene volapyk) Og pludselig – efter 12-16 noder kunne min søde pige pludselig godt se, hvad det var for en melodi, hun sad og spillede. Hun prøvede igen og igen – og prøvede at ændre tempoet, efterhånden som grebene på fløjten faldt mere naturligt at tage.

“Mor – kunne det ikke være sejt, hvis jeg kan den melodi helt, næste gang jeg kommer til træning” spurgte hun. Og Jo – gu kunne det være sejt..

Hold op, hvor jeg elsker at sidde sammen med min datter, når “pråsen” går op for hende. Når sammenhængen pludselig fattes – og lysten til at lære mere derfor står som to klare lys i øjnene på hende.

Uniformen er rykket tættere på.

/ Min datters udvikling

5 Replies

  1. Sidder lidt og tænker over hvorfor Kriss ikke er i garden med den der Lamaze blæksprutte…
    Var det ikke marts i år hun startede i garden? Eller er det 1½ år siden?
    Når hun i uniform inden de skifter navn?? – synes stadig det er tåbeligt at de skifter navn forresten og flot at hun kan læse noderne nu og spille lidt – og samtidig lidt synd for jer at det er fløjte… uuuh det skal altså være rent før det lyder bare tæt på pænt :o))

  2. Vi satser på, at de skifter navn først – for ellers skal mor sy emblemet på uniformen om – og alle der kender mine egenskaber indefor den kunst ved også, at DET går ikke.
    Nej – hun har “kun” været igang i 6 måneder.. Og lige nu ser det ud som om hun får uniform til december. Dermed er hun MEGET hurtig i forhold til de øvrige. Dertil skal så lige siges, at de mangler fløjterne helt vildt i øjeblikket – så mon ikke optagelseskravene dermed også falder lidt?

  3. Det sku da heller det enkleste instrument for en der ikke har prøvet at spille før – i gamle dage var indgangen til et blæse instrument at lære at spille blokfløjte først – så lærer man noderne samtidig i tilgift. men dejligt for hende at koden er knækket!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *